Beyin egzersiziyle davranışlar değişiyor

/ Kaynak: CHA
Beyin egzersiziyle davranışlar değişiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / CHA

Kişiliklerimiz, düşünce şeklimiz ve duygusal tepkilerimiz beynimize bağlı ama değişmez değiller. Bazı egzersizlerle rahatsızlık veren davranışlar değiştirilebilir.

Kişiliklerimiz, düşünce şeklimiz ve duygusal tepkilerimiz beynimize bağlı ama değişmez değiller. Bazı egzersizlerle rahatsızlık veren davranışlar değiştirilebilir. Forbes Dergisi'nde yayınlanan bir makalede Amerikalı beyin bilimci Dr. Richard Davidson'ın düzenli egzersizlerle beyin yapısının değiştirilmesine yardımcı olacak tavsiyelerine yere veriliyor. İşte sinirsel yollarınızı yeniden yapılandıracak ve daha pozitif, daha kendini bilen biri olmanıza, daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacak; sosyal ipuçlarını daha iyi anlayacağınız, duygusal tepkilerinizi düzenleyecek ve kendinizi daha çabuk toparlamanızı sağlayacak birkaç egzersiz.

EV VE İŞ YERİNİZDE POZİTİF HATIRLATICILARINIZ OLSUN

Daha iyimser bir bakış açısına sahip olmak istiyorsanız eviniz ve iş yerinizde size mutlu anlarınızı anımsatacak aile ve yer fotoğrafları benzeri hatırlatıcılar olsun. Ayrıca sık görülmesi dolayısıyla alışkanlık olmaması için bunları birkaç haftada bir değiştirin.

Davidson'a göre memnuniyetinizi düzenli bir şekilde dile getirmeniz sizi daha iyimser biri yapacaktır. İnsanların gözlerine bakarak "teşekkür ederim" demeyi denemelisiniz.

KARŞINIZDAKİNİN İYİ YÖNLERİNİ GÖRMEYE ÇALIŞIN

Başkalarına övgü ifadeleri kullanacak yollar aramak ve fırsatlar oluşturmak beyninizi insanların iyi yönünü görme konusunda eğitecektir. Bu iyi görüş hayatınıza ve size de yansıyacaktır.

Eğer kendinizi daha iyi anlamak istiyorsanız düzenli olarak derin derin düşüncelere dalabilirsiniz. Bunun için iyi hissettiğiniz bir zaman dilimi seçin. Dik oturun ve odaklanın. Eğer dikkatiniz dağılırsa kolayca derin nefes alarak tekrar konsantre olmayı deneyin.

Dikkatinizi ve odaklanmanızı arttırmak istiyorsanız günde 10 dakika sessiz bir odaya oturun, gözlerinizi açın ve gördüğünüz herhangi bir nesneye odaklanın. Bu masanızdaki bir lamba veya bir tablo olabilir. Dikkatinizi o nesnenin üzerinde tutun.

VÜCUT DİLİNE DİKKAT EDİN

Sosyal yönden daha sezgisel ve çevrenizdekilerle daha iyi anlaşan biri olmayı istiyorsanız insanların vücut dilini anlamak için çaba gösterin. Toplum içindeki insanları süzerek nasıl bir ruh hali içinde olduklarını tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Dostlarınız ve çalışma arkadaşlarınızın mimiklerine, vücut diline ve ses tonlarındaki değişime dikkat edin.

Eğer daha az duygusal tepki veren ve daha tutarlı biri olmak istiyorsanız geçmişte duygularınızı harekete geçiren olayların veya davranışların bir listesini yapın. Sonra da bu davranışları üzerine 15 dakika düşünün, bunu yaparken derin derin nefes almanız sizi daha da rahatlatacaktır.

EMPATİ YAPIN

Eğer daha şefkatli biri olmak istiyorsanız haftada 4 veya 5 kere, 5-10 dakika şu egzersizi yapabilirsiniz: Acı çeken birini gözünüzün önüne getirin. Bu hasta bir komşu veya evliliğinde sorunlar yaşayan bir arkadaşınız olabilir. Sonra da bu sorunların sizin başınıza geldiğini hayal edin.

TEKNOLOJİ
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...