Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İki ilçe il olacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı:  İki ilçe il olacak

GÜNDEM Haberleri

TOBB Üniversitesi'nde TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cizre ve Yüksekova'nın da il olacağını açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.

''FAİZİ SÖMÜRÜ ARACI OLARAK GÖRÜYORUM''

Açık ve net söylüyorum yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. krediye mahkum olan imzayı atıyor. Bu anlayış adil değil, bunu da çözeceğiz. Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.

''BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİDİR''

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız.

''6 AYLIK YOL HARİTASINI HAZIRLAYIN, GETİRİN'' DİYECEĞİM

Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. 2053'e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yapıyoruz. İnşallah sene sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle şunu kendilerinden isteyeceğim. Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı olarak yapmamız gerekiyor.

''TÜRKİYE 2035 YILINDA İLK 20 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK''

Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak nüfusuyla dünyanın ilk 20 ülkesinden birisi olacaktır. Bütün bunlar bir ülkede bir dayanışma ruhunu getirecek. Bu ruh birbirine inandırma, kenetlenme, birlik beraberlik bizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacaktır. Çok daha hızlı yürüyeceğiz, inşallah ülkemizi yarışın içerisinde ilk 10'un içerisinde göreceğiz. Türkiye net ticaret fazlası, cari fazlası bir ülke haline gelmeden hedeflere ulaşamaz. 2035'de üretim gücümüzü küresel değer seviyemizin üstlerine çıkarmak durumundayız. Sanayi 4 adıyla ifade edilen teknoloji yoğun üretim yapısına geçerken insanlarımızı yeni ihtiyaçlara uygun alanlarda hizmet vermek üzere hazırlamalıyız. Amacımız, Türkiye'yi bölgesel bir güç olmanın yanında küresel bilgiye sahip bir ülke konumuna çıkarmak. İstanbul, Ankara başta olmak üzere şehirlerimizi yeniden ele almalı yeniden cesur dönüşüm projelerini yeniden hayata geçirmeliyiz. 

''ŞIRNAK, CİZRE'YE DÖNÜŞECEK, HAKKÂRİ DE YÜKSEKOVA'YA DÖNÜŞECEK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkâri de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." diye konuştu.

''MONTAJCILIK BU MİLLETE YAKIŞMIYOR''

15 senedir bu işi yapanlara hep teklif etmişimdir. Ne yapıyor montaj, montaj, montaj, montajcılık bu millete yakışmıyor ya. Bir parçası şuradan gelsin bir parçası buradan gelsin.''

''PRİM VERMEYECEĞİZ, BERABER BAŞARACAĞIZ''

Kendimizle birlikte dünyanın tüm mazlumları, mağdurları bu başarıları yakalamak mecburiyetindeyiz. Tüm bunları sizlerle birlikte yapıyoruz. Bizim işimiz kendisi, ülkesi ve milleti için bir şey yapmak isteyen herkesin önünü açmaktır. Az önce mevzuat dendi. Her şeyiyle katılıyorum. Ama bunu da beraber başaracağız. Buna prim vermeyeceğiz, vermeyeceksiniz. Bir yerde bir şey tıkanıyor mu bakan arkadaşlarımızı hep birlikte sıkıştıracaksınız. Bunu beraber yapacağız. Birçok şeyler vardır ki, bunu bakan, başbakan, cumhurbaşkanı bilmeyebilir. Ama sizler kararlı bir şekilde süzdürürseniz, burada oligarşiyi ciddi manada çökertiriz. İnşallah bürokratik oligarşide bu işi başaracağız. Dünyayı şaşırtacağımıza inanıyorum. Birileri bizim başarılarımıza dudak bükerek bakıyor olabilir. Bugün başka bir Türkiye var. Gelin 2023'ün 2035'in Türkiye'sini inşa ederek, bize hala hasta adam olarak bakanlara derslerini verelim."

ŞEHİR HASTANELERİ GELİYOR

Şu ana kadar 350 bin civarında derslik yaptık. Hastaneler. Artık ilçelerde hastanelerimiz var. Bir de şehir hastanelerimize başladık ki, bugün dünyada hiçbir yerde eşi benzeri yok. Eksiğimiz doktor. Dün de söyledim. Sizden mezuniyetinizde yaşamadıklarınızı inşallah bu yeni üniversitenizde yaşayacaksınız. İnşası devam eden 20 kadar şehir hastanemiz var. 8 tane proje aşamasında olanlar var. Böylece benim vatandaşım hastanenin bir kapısından girdiği zaman içerde gördüğü imkânlar ona şifanın yolunu da göstermiş olacak.

Başkalarına uygulamadıkları şartları bize dayatanların yarın oyunu bizim kurallarımızla oynamak zorunda kalacaklar. O zamana kadar dinlenmek yok. Daha çok çalışacağız. Engelleri yıkıp geçeceğiz. Türkiye'yi sadece 780 bin kilometre vatan toprağından ibaret sananlara, yanımızda 100 milyonlarca kardeşimizin bulunduğunu her fırsatta göstereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak bizim için zor değil. Yeter ki bir olalım. Bunu başardığımızda diğer hedeflere ulaşmak çok kolaydır. TOBB üyeleri bu mücadelenin en ön saflarında yer alıyor. Sorumluluğumuz büyük. Ben sizlere güveniyorum. Hep birlikte hedeflerimize ulaşacağımızı, bizden sonraki nesillere güçlü bir zemin bırakacağımıza inanıyorum.

 
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...