Atmaya kıyamadığımız 50 milyon bilgisayar var

- Güncelleme:
Atmaya kıyamadığımız 50 milyon bilgisayar var

Ekonomi Haberleri

Tablet satışlarının yüzde 142 arttığı Türkiye'de, halen yılda 4 milyona yakın normal bilgisayar satılıyor. Eskiyenler ise evin bir köşesinde kullanılmadan duruyor.

Eski ürünlere karşı hassasiyetle yaklaşan Türk insanı, evinde bulunan, ancak hiç kullanmadığı yaklaşık 50 milyon eski bilgisayardan bir türlü vazgeçemiyor. Yılda 3.5 milyon adet bilgisayar satışının yapıldığı Türkiye'de, her evde ortalama 2 adet bilgisayar bulunuyor. Her yıl ortalama yüzde 10 büyüme sergileyen bilgisayar pazarına karşılık, bazı illerde evlerdeki bilgisayar sayısının hane halkını ikiye katladığını açıklayan Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, "Türkiye öyle bir noktaya geldi ki; evimizde bozuk veya eski olduğu halde atmaya kıyamadığımız PC, laptop, desktop gibi yaklaşık 50 milyon bilgisayar mevcut. Satın alınan bilgisayarların kullanım süresinin 3 yıldan 1 yıla düştü" dedi. Zaim, bilgisayarların yenilenme oranının ise yılda bire gerilediğini söyledi.PC'lere alternatif olarak geliştirilen Tablet PC'lerde yoğun ilgi olduğuna dikkat çeken Halit Zaim, "Tablet sektörü 2012 yılında 2011'e göre yüzde 153 büyüdü. Bu yılın ilk 3 aylık verilerine göre tablet PC satışı yüzde 142.4 oranında artış gösterdi. Bunun yanı sıra pazardaki toplam tablet marka sayısı 50'yi aştı. 2013'ün ilk çeyreğinde 49.2 milyon adet tablet satıldığını görebiliyoruz" dedi. Halit Zaim, her ne kadar bilgisayar satışlarında yüzde 3 civarı bir gerileme gözlense de, Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içerisinde satış rakamının 7 milyon adetlere ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, "Türkiye'de 2004'te her 100 evden 11'inde bilgisayar varken, şu anda bu rakam 59'a çıkmış durumda. Artış devam edecek" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...