Endonezya'da zam gösterileri dinmiyor

/ Kaynak: CHA
Endonezya'da zam gösterileri dinmiyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Endonezya'da sübvanseli benzine zam yapılması ile başlayan gösteriler devam ediyor.

Endonezya'da sübvanselibenzine zam yapılması ile başlayan gösteriler devam ediyor. Göstericiler bugüne kadar herhangi bir kurum ve kuruluşa zarar vermezken, ilk kez resmi araç ve otobüslere taş ve tekmeler ile saldırdı. nbsp;Endonezya'da Cuma günü akşam yapılan resmi açıklama ile sübvanseli benzine zam yapılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Jero Wacik'in yaptığı resmi açıklama sonrası benzinin fiyatı 4 bin 500 rupiahtan (0,88 TL) 6 bin 500 rupiaha (1,27 TL) çıktı. nbsp;Ekonomi Bakanı Hatta Rajasa ise benzine yapılan zammın ülke ekonomisi için bir mecburiyet olduğunu ve geçim darlığı çekenlere de benzin parası takviyesi yapılacağı belirtmişti. Buna rağmen ülkedeki benzin zammı protestoları dinmedi. nbsp;Daha çok üniversite gençleri tarafından yapılan protestoların şiddetini artırması da ayrıca endişe verici olarak görülüyor. Göstericiler bugüne kadar herhangi bir kurum ve kuruluşa zarar vermezken, ilk kez resmi araç ve otobüslere taş ve tekmeler ile saldırdı.
Polis ise henüz göstericilere sert müdahalelerde bulunmadı. Sadece grupları provoke eden bir kaç gösterici gözaltına alındı. nbsp;
Bu arada hükümetten yapılan açıklamada, şiddetin artması durumunda ordudan yardım alınacağı belirtildi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...