Adana'da LYS izdihamı

Adana'da LYS izdihamı

YAŞAM Haberleri

Adana'da, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın sonuncusu LYS-3 Edebiyat-Coğrafya oturumuna girecek kız adaylar izdihama neden oldu.

Üniversite adaylarının kaderini belirleyen LYS'nin son oturumu bugün saat 10.00'da tüm Türkiye'de başladı. Adaylar LYS-3 Edebiyat-Coğrafya oturumuna girmek için sabah saatlerinden itibaren okulların bahçesinde toplanmaya başladı. Adayların yanı sıra veliler de çocuklarıyla birlikte onlara destek vermek için yanlarında bulundu. nbsp;
Adana'da İsmet İnönü İlköğretim Okulu bahçesini dolduran adaylar, saat 09.20 sıralarında salonlara alınmaya başlandı. Ancak kız adayların fazla olması ve onları aramakla görevli olan kadın polisin de tek olmasından dolayı uzun kuyruklar oluştu. Erkek adayların az olması ve onları kontrol eden erkek polislerin 4 kişi olmasından dolayı erkek adaylar kısa sürede salonlarına çıkıp sınav saatinin başlamasını bekledi. Kız adaylar ise saçlarındaki tel tokadan, bileklik, yüzük, kolye gibi süs eşyalarını da takmalarından dolayı uzun süre salonlara giremedi. Bu durumunun önüne geçmek isteyen görevliler bir kadın öğretmeni çağırarak kız adayların daha çabuk sınava girmesi için arama yapmasını sağladı. Ancak buna rağmen kız adayların sayısı çok fazla olunca ancak 20 dakika süren bir aramanın ardından salona girebildiler. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle arandı. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, alınan önlemleri denetledi.
Adaylar sınava iyi hazırlandıklarını ancak heyecanlı olduklarını söylerken veliler çocuklarına başarılar diledi.
Adaylar salonlara alındıktan sonra veliler de okul bahçesinden çıkartıldı.
Sınavın başlamasına dakikalar kala okula gelen bir kız aday ise çantası ve cep telefonu yanında bulunduğu için içeri alınmadı. Kız adayın sorunu ÖSYM görevlilerinin çantasını emaneten almasıyla çözüldü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...