Fenerbahçe savunmasında Porto'yu örnek gösterdi

Fenerbahçe savunmasında Porto'yu örnek gösterdi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe UEFA'ya yerel mahkeme sonuçlanmadan Porto'ya verilen cezanın Tahkim Kurulu kararıyla kaldırılmasını örnek olarak gösterdi.

Fenerbahçe, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na savunmasını verdi. Sarı-lacivertli heyette, haklarında ömür boyu hak mahrumiyeti istenilen Başkan Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu'nun yanı sıra avukat olan diğer yönetim kurulu üyeleri Yasemin Merçil, Deniz Tolga Aytöre ile avukat Ayhan Çopuroğlu yer aldı. Ayrıca, Fenerbahçe'yi temsilen Alman hukuk bürosu Martens'in avukatları da hazır bulundu. Heyet, yerel saatle 08.30'da başlayan ve yaklaşık 6 saat süren savunmaya, "Türkiye'de davalar 1 yıl sürdü, bizden burada kendimizi 1 günde anlatmamızı istiyorsunuz" sözleriyle başladı. Ardından, yerel mahkemenin, kararını elinde herhangi bir somut delil olmadan, telefon görüşmelerine dayandırılan ses kayıtlarına göre verdiği belirtildi. "Eğer raporlar mahkeme kararına göre hazırlandıysa, dava süreci sonuçlanmadı. Bu nedenle Disiplin Kurulu, Yargıtay'dan çıkacak kararı beklemelidir" denildi.

Şüpheli hiçbir durum yok
Sarı-lacivertliler, Porto'nun UEFA'daki davasını da savunmasına ekledi. Hakemlere rüşvet teklif ettiği gerekçesiyle 2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması yönünde karar alınan Portekiz ekibinin henüz yerel mahkeme hükmünü vermediği gerekçesiyle yaptığı itiraz sonucu, UEFA Tahkim Kurulu'nun cezayı bozduğu hatırlatıldı. Ayrıca Fenerbahçe'nin mali açıdan her türlü denetime tabi tutulduğu ve şüpheli bir duruma rastlanmadığı belgelerle ortaya konuldu.

Maç kasetleri kurula verildi
Savunma sırasında şike yapıldığı iddia edilen 7 maç tek tek masaya yatırıldı. Duruşma uzadığı için izlenmeyen görüntüler, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu heyetine sunuldu. UEFA Müfettişi David Casserly'nin 2012-13 sezonu öncesi hazırladığı "Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılmasını engelleyen bir durum yoktur" şeklindeki raporu ve UEFA Genel Sekreteri İnfantino'nun, "Fenerbahçe kendi rızası ile Avrupa Kupalarına katılmaması ya da TFF tarafından gönderilmemesi durumunda sadece 1 yıl ceza alır" ifadelerini içeren mektup, savunmada yer aldı. Duruşmanın tamamlanmasının ardından Fenerbahçe heyeti, Nyon'dan umutlu bir şekilde ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...