Kenya'da bombalı saldırı: 5 ölü

Düzenleyen:
Kenya'da bombalı saldırı: 5 ölü

DÜNYA Haberleri

Kenya'nın Simo bölgesinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 polis hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. İngiltere ve Filipinler'in ardından Afrika'da da saldırıya geçen terör örgütü DEAŞ'a karşı uzmanlar tüm dünyayı uyardı.

Afrika ülkesi Kenya'nın Mandera eyaletinde terör örgütü DEAŞ bağlantılı Eş-Şebab militanlarının bombalı saldırısında ilk belirlemelere göre 5 polis hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

VALİYE SUİKAST GİRİŞİMİ

Mandera Valisi Ali İbrahim Roba, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin de içinde bulunduğu konvoyun Somali sınırındaki Mandera eyaletinin Simo bölgesinden geçişi sırasında patlama meydana geldiğini belirtti. Roba, seçim kampanyası için başka bir bölgeye giderken saldırıya uğradıklarını, olayda çok sayıda polisin öldüğünü ifade etti.

7 SUİKAST GİRİŞİMİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Polis kaynakları, patlamadan yara almadan kurtulan Vali Roba'nın, bugüne kadar 7 saldırı girişimiyle karşı karşıya kaldığını duyurdu.

DEAŞ BAĞLANTILI EŞ-ŞEBAB

Somali sınırına yakın noktalarda düzenlenen son bir aydaki benzer saldırılarda 15 polisin öldüğünü kaydeden yetkililer, henüz iki saldırıyı da üstlenen olmadığını ancak terör örgütü DEAŞ bağlantılı Eş-Şebab militanlarından şüphelendiklerini söyledi.

Kenya Polis Şefi Joseph Boinet de dün yaptığı açıklamada, Eş-Şebab teröristlerinin Somali'deki operasyonlar nedeniyle Kenya'ya kaçmaya çalıştıklarını bildirmişti.

UZMANLARDAN UYARI

Öte yandan terör uzmanları Suriye ve Irak'ta ağır darbe alan terör örgütü DEAŞ'ın dünyanın farklı noktalarında yeni saldırılar planladığını ve hükümetlerin acil bir şekilde savunma mekanizmalarını gözden geçirmeleri gerektiğini savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...