LYS 3 soru ve cevapları açıklanacak

LYS 3 soru ve cevapları açıklanacak

GÜNDEM Haberleri

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) sonuncusu, edebiyat-coğrafya sınavı bitti. LYS 3 soru ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul kanallarından yayınlanacak.

LYS maratonunun son sınavı LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavının soru ve cevapları bugün TRT Haber ve TRT Okul kanallarında canlı yayınlanla çözümlenecek. nbsp;Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 649 bin 716 aday katıldı. Tek oturumda yapılan sınav, 120 dakika sürdü. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde, 56 soru için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi tanındı. nbsp;
Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri, emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.
Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...