ABD Büyükelçisi Ricciardone'den çözüm sürecine destek

/ Kaynak: AA
ABD Büyükelçisi Ricciardone'den çözüm sürecine destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, çözüm sürecine ilişkin, 'Hepimiz umutluyuz.Amerikalılar'ın Güneydoğu'ya gelmesini teşvik etmek istiyoruz' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, çözüm sürecine ilişkin, "Özellikle bugünlerde barış için hepimiz umutluyuz, çok nbsp;iyimseriz. Onun için Amerikalıların Van'a, Güneydoğu'ya gelmesini teşvik etmek istiyoruz" dedi. nbsp;Van ve Hakkari'de iki gün sürecek temasları için özel uçakla Van'a gelen büyükelçi Ricciardone ile eşi Marie Ricciardone, Ferit Melen Havalimanında Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer tarafından karşılandı. Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Ricciardone, kentte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. nbsp;Van'da iki yıl önce yaşanan depremde kente geleceklerini ancak bazı nedenlerden dolayı gezisinin ertelendiğini anımsatan Ricciardone, "O zaman acınızı paylaştık, hala da paylaşıyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla kent inanılmaz şekilde yenilenmiş ve bununla övünmek istiyoruz. Van'da bizim için güzel hatıralarımız var" dedi. nbsp;Ricciardone, kente ilk kez 1979 yılında, dönemin büyükelçisinin eşine doğum günü hediyesi olarak Van Kedisi almak için geldiğini hatırlatarak, o dönem gördüğü Van Kalesi'ni yeniden görme fırsatı bulacağını söyledi.

nbsp;Bugünkü ziyaretinde kentin güzelliklerini bir kez daha anımsama fırsatı bulduğuna dikkati çeken Ricciardone, Amerikalıların Türkiye'ye turistik amaçlı gelmesi için insanları teşvik etmek istediklerini ifade etti.

nbsp;"Özellikle bugünlerde barış için hepimiz umutluyuz, çok iyimseriz. Onun için Amerikalıların Van'a, Güneydoğu'ya gelmesini teşvik etmek istiyoruz" diyen Ricciardone, kendi vatandaşlarının da rahatlıkla Türkiye'yi ve bölgeyi gezebileceğini kaydetti.

nbsp;Vali Karaloğlu ise Ricciardone ve eşini Van'da ağırlamaktan mutluluk duyduğuna değinerek, "2011 yılında ilimiz büyük bir deprem yaşamıştı. O zaman ABD hükümetinin ve halkının yardımlarını yanımızda görmüştük. Bundan dolayı Van halkıadına büyükelçi nezdinde şükranlarımı iletiyorum" diye konuştu.

nbsp;Görüşme, konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...