Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hoş geldin ramazan

Düzenleyen:
Hoş geldin ramazan

Ramazan Haberleri

Müslümanlar heyecanla beklediği rahmet ve mağfiret ayına sonunda kavuştu. İslam âlemi ma-nevi atmosferi kuvvetlendiren bu ay için tüm hazırlıklarını tamamladı. İlk teravih bu akşam. Ardından da ilk sahur...

Sahurda ne yemeliyiz?

∂ Uzman Diyetisyen Gülçin Ergazi, ramazanda sağlıklı beslenmenin beş altın kuralını anlattı. Ergazi’ye göre sahurda şunları yemeliyiz:
¥ Proteini yüksek besinler tüketin
¥ Süt, yoğurt, ayran, yumurta, peynir yiyin
¥ Yanına tahıl grubu ekleyin.
¥ Sebze ve özellikle su oranı yüksek meyve ile destekleyin
¥ Çok tuzlu, baharatlı, yağlı ve kalorili besinler ile şarküteri ürünleri tüketmeyin

İfTARDA NE YEMELİYİZ?

¥ Orucunuzu hurma, su ve zeytin ile açın
¥ Az miktarda peynir ve pide ile devam edin
¥ Sucuk, salam, sosisi aşırı yemeyin
¥ Ardından ana yemeğe geçin
¥ Yemeği küçük lokmalarla yavaşça yiyin
¥ Sahura kadar bol bol su için
¥ Suyu; çay, az şekerli limonata, komposto suyu, ayran, süt, taze meyve suyu gibi içeceklerle destekleyin

Hoş geldin ramazan

Mehterle uyandıracak

Çorumlular bu yıl ramazanda sahura Mehter Marşı ile kalkacak. Mehterbaşından özel ders alan davulculara, okumaları için maniler de ezberletildi. Bu gece itibarıyla göreve başlayacak olan 45 davulcu, fes, beyaz gömlek ve yelekten oluşan geleneksel giysiler giyecek. 

Dilinizi fırçalayın ağzınız kokmasın
Oruç tutarken gün içerisinde en çok sıkıntı çekilen nokta; ağız kokusu. Diş Hekimi Ahmet Selvi, bu sıkıntıdan kurtulmak için ne yapılması gerektiğini söyledi. Selvi “Oruçluyken ağız kokusunu önlemek için dişlerle birlikte mutlaka dilin de fırçalanması gerekiyor” dedi.

Şeker hastaları  bol süt içsin
Hekimce oruç tutmasında sakınca görülmeyen düşük riskli şeker hastalarının, ramazanda iftar ve sahur arası bol süt tüketmesi önerildi. Oruç ibadetini yerine getirecek şeker hastalarına ramazanda beslenme önerilerinde bulunan Doç. Dr. Said Zuhur, diyabetlilerin sahuru geç yapmalarını tavsiye etti. Dr. Zuhur, şeker hastalarının iftarda basit karbonhidratlar denilen rafine şeker içeren ve şekerli içeceklerden, tatlılardan uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...