Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda'da günlerdir hükümet kurulamıyor

Hollanda'da günlerdir hükümet kurulamıyor

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da, hükümeti kurmakla görevlendirilen Bakan Schippers, görüşmelerden eli boş döndü. Hollanda'da 70 gündür hükümet kurulamıyor.

Hollanda'da koalisyon görüşmelerini yürütmekle görevlendirilen ve son hükümette Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Spor Bakanı olarak görev yapan Edith Schippers, bugün siyasi liderlerle yaptığı koalisyon görüşmelerinden hiçbir şey elde edemediğini ancak yine de umutlu olduğunu söyledi.

KOALİSYON TERCİHLERİNDE ESNEKLİK İSTEDİ
Schippers, görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, siyasi parti liderlerine, diğer partileri dışlamayı bırakarak koalisyon tercihlerinde esnek davranmaları gerektiğini, aksi takdirde azınlık koalisyon hükümetinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Henüz görüşmelerin ikinci turunda olduklarını anımsatan Schippers, "Bugün siyasi liderler ile yaptığım görüşmelerde geçen sefere göre çok fazla yeni tercih belirtilmese de geniş bilgi edindim. Bir sonraki aşamada hükümetin kurulması için yapılacak koalisyon görüşmelerinin hareketli geçeceğine inanıyorum. Bu hafta yaptığım görüşmeler sonucunda hazırlayacağım raporu haftaya Temsilciler Meclisi'ne sunacağım." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...