Muhalifler askeri limandaki binaları havaya uçurdu

/ Kaynak: AA
Muhalifler askeri limandaki binaları havaya uçurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'teki Minniğ Askeri Havaalanı içerisinde bulunan iki ana binayı Grad füzeleriyle havaya uçurdu.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Halep'teki Minniğ Askeri nbsp;Havaalanı içerisinde bulunan iki ana binayı Grad füzeleriyle havaya uçurduğu ve nbsp;çok sayıda askeri aracı imha ettiği bildirildi. nbsp;Muhalif yapılanmalarda sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), nbsp;ÖSO'nun kentin kuzeyindeki Minniğ askeri havaalanının içerisindeki iki ana binayı nbsp;30 Grad füzesiyle vurarak havaya uçurduğunu ve bir tankla çok sayıda askeri aracı nbsp;imha ettiğini duyurdu. nbsp;Silahlı muhaliflerin iki araca yüklenen yaklaşık 6 ton patlayıcı ile nbsp;üsteki binalara saldırılar düzenlediğini aktaran SRGC, saldırıya uğrayan nbsp;binalarda çok sayıda askerin öldüğünü, birçoğunun da havaalanından kaçmaya nbsp;başladığını belirtti. nbsp;Minniğ askeri üssünde henüz ele geçirilmeyen binalarda rejim nbsp;güçleriyle silahlı muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını belirten nbsp;SRGC, ÖSO birliklerinin havaalanının yüzde 95'inde kontrolü sağladığını, kalan nbsp;yüzde 5'lik kısımda da yakında denetimin sağlanmasının beklendiğini kaydetti. nbsp;Halep'in Halidiye bölgesinde şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığına nbsp;değinen SRGC, silahlı muhaliflerin kentin Han Toman bölgesinde 4 tankı imha nbsp;ettiğini, aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu onlarca Suriye ordusu nbsp;askerini etkisiz hale getirdiğini vurguladı. nbsp;Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Şam'daki Mezze nbsp;askeri havalanından 5 tank, 4 zırhlı araç, üzerine uçaksavar monte edilmiş doçka, nbsp;çok sayıda ambulans ile askeri nakliye aracının Dareya bölgesine girdiğini nbsp;bildirdi.
Başkentin Mezze mahallesinde yönetim yanlılarının bulunduğu bölgede nbsp;bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından bölgeye çok sayıda ambulansın nbsp;gittiğini belirten LCC, Esed yönetimine bağlı güçlerin kentin Duma, Hareste, nbsp;Zemelka, Cobar, Muaddamiye ve Kabun bölgelerine roket ve havan toplarıyla nbsp;saldırdığını kaydetti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...