Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arnavutluk'ta genel seçim, 1 ölü 3 yaralı

/ Kaynak: CHA
Arnavutluk'ta genel seçim, 1 ölü 3 yaralı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Genel seçimin yapıldığı Arnavutluk'ta seçim merkezlerinden birinin önünde çıkan silahlı çatışmada 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Genel seçimin yapıldığı Arnavutluk'ta seçim merkezlerinden birinin önünde çıkan silahlı çatışmada 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi. nbsp;Polis sözcüsü Alma Katragjini'nin verdiği bilgiye göre olay, ülkenin kuzeyindeki Laç kentinde iktidardaki Demokratik Parti adayı ile sol muhalefet parti üyesi arasında çıkan tartışma sırasında yaşandı. Sosyalist parti liderleri eski Tiran Belediye Başkanı Edi Rama, öldürülen şahsın 53 yaşında sol muhalefeta bağlı bir aktivist olduğunu açıkladı.Seçimlerde Berişa ve Rama taraftarları arasında çıkabilecek şiddete karşı 6 bin polis görev yapıyor. Seçim yarışı Başbakan Salı Berişa liderliğindeki "İş, Refah ve Entegrasyon" isimli sağ ittifak ile Edi Rama başkanlığındaki Sosyalist Parti arasında geçiyor. nbsp;Arnavutluk'ta 3,3 milyon kayıtlı seçmen gelecek parlamentoyu belirlemek için sandık başına gitti. Meclisteki 140 koltuk için 66 siyasi parti yarışıyor. nbsp;Anketler, halkın büyük bir bölümünün iktidardaki Demokratik Parti'yi ve muhalefetteki Sosyalist Parti'yi desteklediğini gösteriyor. nbsp;Seçimler, Arnavutluk için Avrupa Birliği üyelik süreci başta olmak üzere birçok konuda önemli bir sınav niteliği taşıyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...