Suudi Arabistan'da hafta sonu tatillerinin günü değişti

/ Kaynak: CHA
Suudi Arabistan'da hafta sonu tatillerinin günü değişti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suudi Arabistan'da perşembe ve cuma günleri olan hafta sonu tatilinin bugün Kraliyet kararnamesi ile cuma ve cumartesiye alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'da yayınlanan haberde, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in aldığı kraliyet kararnamesi kararı ile hafta sonu tatilinin perşembe ve cumadan, cuma ve cumartesi gününe alındığı bildirildi. nbsp;Kraliyet kararnamesinde Suudi Kralı Abdullah'ın kamu yararı, ekonomik konumun Suudi Arabistan'a getirdiği zorunluluk, bölgesel ve uluslararası yükümlülükler, çıkarları doğrultusunda bu konumu daha iyi yatırımlarla değerlendirmek gibi gerekçeleri göz önünde bulundurarak bu kararın aldığı belirtildi. nbsp;Açıklamada Kral Abdullah'ın bu kararın, devlet kurum ve kuruluşlarının bölgesel ve uluslararası düzeyde kendi karşıtları arasında haftalık iş gününde daha fazla düzenin sağlanması, ekonomik kazançların yanı sıra olumsuz etkilerin ve ekonomik fırsatların kaybına son vermek gibi şartların göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.
Kararnamede ayrıca bu kararın vatandaşların refahı ve yararına olacağı belirtildi.
Karar, tüm Bakanlıklarda, devlet kurum ve kuruluşlarında, finans kuruluşları, Suudi Arabistan Para Ajansı, Sermaye Piyasası Kurumu ve Suudi Menkul Kıymetler Borsasında önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren, üniversitelerde, okullarda ve tüm yüksek öğretim ve kamu eğitim kurumlarında ise önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda geçerli olacak.
Bu kararın alınmasının ardından Suudi Arabistan resmi kurum ve kuruluşlarında çalışanların önümüzdeki hafta sonu tatili perşembe, cuma ve cumartesi olmak üzere üç gün olacak. Daha sonra ise hafta sonu tatili iki gün olarak devam edecek.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...