Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dağcıların kaldığı otele saldırı, 10 ölü

/ Kaynak: İHA
Dağcıların kaldığı otele saldırı, 10 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Pakistan'ın Keşmir bölgesinde yer alan kamp bölgesindeki otele yapılan silahlı saldırıda 9'u turist 10 kişiyi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın Keşmir bölgesinde yer alan kamp bölgesindeki otele yapılan silahlı saldırıda 9'u turist 10 kişiyi hayatını kaybetti. nbsp;Yetkliler hayatını kaybedenlerden beşinin Ukraynalı, birinin Rus ve üçünün de Çinli olduğunu ifade ederken diğer 1 kişinin de Pakistanlı rehber olduğunun belirttiler. Olay dünyanın en yüksek 9. dağı olan Nanga Parbat'taki kamp bölgesinde merydana gelirken saldırı Sünni grup Jundullah tarafından üstlenildi. Saldırı ayrıca bölgede gerçekleşen ilk terör saldırısı olarak dikkat çekti. Cinayetlerin neden yapıldığı henüz anlaşılamazken yetkililer saldırı sonrası 1 Çinli turistin ise hayatta kalmayı başardığını açıkladı. nbsp;Polis yetkilileri saldırganların polis üniforması giydiğini belirtirken polis şeflerinden Ali Sher açıklamasında, "Kimliği belirsiz bazı kişiler otele girmiş ve turistlerin dinlendiği sırada dün gece ateş açmış" dedi. Yetkililer saldırganların aynı zamanda pasaportları ve paraları da aldıklarını ifade ederken Diamer bölgesinin kordon altına alındığını ve saldırganların arandığını belirttiler. nbsp;Saldırı sonrası açıklama yapan Devlet Başkanı Zerdari ve Başbakan Navaz Şerif'te saldırıları kınadıklarını açıkladılar. Himalayaların bir parçası olan Nanga Parbat dağı 8126 metrelik yüksekliğiyle dağcılık için oldukça cazip bir bölge olarak göze çarpıyor.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...