Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarsuslu çiftçiye 22 milyon ödeme yapıldı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Tarsuslu çiftçiye 22 milyon ödeme yapıldı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Tarsus'ta yağlı tohum ürünlerini yetiştiren çiftçilere toplam 22 milyon 774 bin 313 lira destekleme ödemesi yapıldı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus'ta yağlı tohum ürünlerini yetiştiren çiftçilere 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği kapsamında toplam 22 milyon 774 bin 313 lira destekleme ödemesi yapıldığını nbsp;haber verdi. nbsp;Uzun, normal koşullarda 20 gün sonra ödenmesi gereken bu desteği yaptığı girişimler sonucu erkene aldırdıklarını ve desteklemeden yararlanan çiftçilerin banka hesaplarına paranın aktarıldığını söyledi. nbsp;Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, gerek yağlı tohumlar, gerek hububat, gerekse de diğer tarım ürünleri açısından Tarsus'un, Türk tarımında çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade ederek, AK Parti iktidarı olarak her zaman çiftçilere destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini bildirdi. nbsp;Türkiye Tarım Havzaları Üretim modeline göre 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin, Tarsus'ta yağlık ayçiçeği başvurusu yapan 510 çiftçiye 900 bin 017, soya fasulyesi desteklemesine müracaat eden 576 çiftçiye 7 milyon 808 bin 440, kütlü pamuk desteklemesine müracaat eden 247 çiftçiye 4 milyon 174 bin 326, dane mısır desteklemesine müracaat eden bin 937 çiftçiye 8 milyon 111 bin 255, toplamda ise 3 bin 270 çiftçiye 20 milyon 994 bin lira destekleme ödemesi yapıldığını dile getiren Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, ''Biz her zaman çiftçimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Biz çiftçilerimizi baş tacı eden bir iktidarız.'' diye konuştu.
Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ayrıca, 2012 yılı ürünü hububat ve baklagil desteklemesine başvuran bin 405 çiftçiye, toplamda bir milyon 780 bin 274 lira hububat destekleme ödemesi yapıldığını sözlerine ekledi.


Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...