Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Tencere tavayla yapılan sevgi gösterilerini unutmayacağız'

/ Kaynak: İHA
'Tencere tavayla yapılan sevgi gösterilerini unutmayacağız'

Politika Haberleri  / İHA

Suat Kılıç, çevredeki binalarda tencere tava eylemi yapanlara, 'tencere tavayla yaptıkları bu sevgi gösterilerini bizler hiçbir zaman unutmayacağız' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çevredeki binalarda tencere tava eylemi yapanlara, "Pencere ve balkondantencere ve tavalarıyla yaptıkları bu sevgi gösterilerini bizler hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah açılış merasiminde de pencere ve balkonlarında olurlar, coşkumuza tencere ve tavalarıyla katılırlar" cevabını verdi. nbsp;Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde inşa edilen Antalya Stadyumu'nun temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı. Muratpaşa İlçesi 100. Yıl alanında gerçekleştirilen temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya milletvekilleri Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Asbaşkanı Jim Boys, Kepez Belediye Başkanı Halkan Türüncü, KOnyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Medicalpark Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ve sporcular katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın yıllardır önemli bir ihtiyacını karşılamak üzere burada olduklarını hatırlattı. Bakan Kılıç'a verdiği sözleri hayata geçirdiği için teşekkür ettiğini söylediğini ifade eden Başkan Akaydın, "Antalya, spor yatırımlarının kamu bölümünde fakir bir ilimizdi. Şimdi bu yatırımları yavaş yavaş tamamlama zamanı geldi. Bu inşaatın yapımında emeği geçenlere başarılar diliyorum. Sayın Bakan'dan küçük bir ricam var. Antalya halkı adına bu ricayı yapıyorum. Bu tesisin ben Antalya'nın zenginliğiyle değil, Ankara'nın zenginliğiyle finanse edilmesini diliyorum. Dolayısıyla bu bulunduğumuz bölgede spor amaçlı tesislerin dışında başka tesis yapılırsa Antalya halkı ve Meltem halkı adına üzüntülerimi sunarım. Ama yinede her şey adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın yıllardır hasreti çektiği 33 bin kişilik stadyumun temelini atıldığını söyledi. Türkiye'nin son dönemde önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, "Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Türkiye 2020 Olimpiyatlarını da hak ediyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya tarihi adına önemli bir gün yaşandığını ifade ederek, hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Antalya'da 100. Yıl Stadyum projesinin geçmişte yeteri kadar tartışıldığını kaydeden Türel, "Antalyaspor tarihinin önemli bir günüdür. Geçmişte yaşanan tartışmaları bir kenara koyarak, bundan sonra bu tesisin Antalya'ya hep birlikte iktidarı ve muhalefetiyle nasıl kazandırırız bunun gayretleri oraya koymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Birlikte olursak bu tesisi kısa zamanda Antalya'ya kazandırırız. Bu proje üzerinde geçmişte benimde çalışmalarım vardı. Hakkım varsa geçenlere helal olsun. Bütün Antalyalılarda hakkını bana helal etsin. Antalya dünyanın sayılı tesislerinden bir tanesine kavuşuyor. Bu tesisinin mimarisi dünyadaki sayılı mimarilerden birisidir. Çünkü dünyada 360 derece yuvarlaklığında bir stadyum görmedim" diye konuştu.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise turizmde ve tarımda pek çok ilden ileri olan Antalya'nın spor anlamında da daha iyiye gittiğini söyledi. Sporun aynı zamanda turizm öğesi olduğunu anlatan Vali Öztürk, "Bu tesis tamamlandığında binlerce seyirci tarafından dolup taşmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Stadyumun temel atma törenine Meltem Mahallesi sitelerinde ikamet eden vatandaşlardan ilginç bir tepki geldi. Bakan alana gelir gelmez mahalle sakinleri evlerinin balkonlarına çıkarak tencere tava çalmaya başladı. Mahalleli Bakan Kılıç'ın kürsüde konuşmaya başladığı esnada dahi protestolarına devam etti. Bakan Kılıç tencere tava seslerine kürsüden cevap verdi. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de başlayan Akdeniz Oyunları'nın dünyada olimpiyat provası olarak yansıtıldığını belirterek, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük adayı olarak gösterildiğini kaydetti. Türkiye'nin önemli işler başardığını ifade eden Bakan Kılıç, "Bugün Türkiye'nin başardığı işler, en son Mersin'de Akdeniz Oyunları'nın açılışını gerçekleştirdik. Türk medyasında ve yabancı basında bu açılış olimpiyat provası olarak yansıtıldı. Ne mutlu bize ki çok zor şartlar altında kurulan, imkansızlık içinde başarılan Cumhuriyetimizin kuruluşu, Atatürk'ün Türkiye'si kuruluşunun 90. yıldönümünde 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük adayı görülüyorsa buna emek veren herkese teşekkür etmek hepimizin milli vazifesidir. Atatürk'ün Türkiye'si bütün alanda dost düşman herkese parmak ısırtacak, 'maşallah' dedirtecek başarılara arka arkaya imza atmaya devam edecek. Doğusu, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle birbirine kenetlendiğinde aşamayacağımız hiçbir zorluk, başaramayacağız hiçbir proje yoktur" diye konuştu.
MALİYETİ 130 MİLYON
Bugün temeli atılacak olan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun bu eserlerden sadece birisinin olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, "40 derece sıcağın altında sadece dört duvar bir stadyumun temelini atmak amacıyla burada bulunmuyoruz. Turizm kenti Antalya'ya yeni bir marka değeri kazandırmak, Antalya'yı hayatın ve ekonominin bir başka kulvarında daha başarıdan başarıya koşturacak yeni bir adımı atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Antalya yılın yarısında 5 yıldızlı otellerinde yılın bir yarısı para kazanırken ikinci yarısı para kazanamayan bir kent. Antalya'nın yılın ikinci altı ayındaki turizm performansına da önemli katkılar sağlayacak bir hamlenin de atılımını bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun devletimize maliyeti 100 milyon liranın üzerinde. Bugün bu proje yeniden ihale edilecek olsa bu rakam belki 120-130 milyon liraları bulacak" dedi.
AÇILIŞ 2014 YILI SONU
'Türkiye'nin dört bir tarafından stadyum projelerini arka arkaya yükseltiyoruz' diyen Bakan Kılıç, "En son Mersin'de izlediğiniz açılış seremonisinin yapıldığı stadyumun inşaat süresi 300 iş günü. Siyasal, ekonomik istikrar olmasa, dosta düşmana parmak ısırtan bu kalkınma hamlemiz olmasa bu mümkün değil. Antalya'da da bugün stadyumun temelini atıyoruz. Şimdi buradan yeni bir tarih veriyorum; 2014 yılı sonunda Antalya Stadyumu hizmete girecek. Biz işimizi yapacağız. O noktadan sonra Antalyaspor taraftar gruplarındaki kardeşlerime büyük iş düşecek. Bu stadyumu doldurmak kolay değil ama Antalya gibi bir şehrin Antalyaspor gibi bir takımın stadyumunun doldurulması gerekir" şeklinde konuştu.
350 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI
Antalya'da spor yatırımlarında stadyumun birinci aşama olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, "İhalesini bitirdik, kısa bir süre sonra Antalya'ya tekrar gelip bir temel atma merasimi daha gerçekleştireceğiz. 46 milyon 500 bin lira artı KDV bedelle Antalya'mıza kazandırmaya söz verdiğimiz 10 bin kişilik spor salonunun ihalesini de yaptık. Hayırlı olsun. Bu spor salonu bittiğinde birçok spor organizasyonunun Antalya'ya geleceğini göreceksiniz. Çünkü Antalya'daki konaklama rakamları 4'te 1, 5'te 1. Bu bakanlığımız açısından da büyük bir ekonomik hareket imkanı getirecek. Türkiye'nin daha fazla sayıda uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapma imkanını beraberinde getirecek. Antalya'mızın otelleri artık boş kalmayacak. Üçüncü adım. Antalyamıza 3 bin 500 seyirci kapasiteli, atlama kuleli olimpik, yarı olimpik ve eğitim havuzunu aynı çatı altında barındıran olimpik yüzme havuzunu 35 milyon lira bedelle kazandırmak üzere harekete geçtik, ödeneğin ilk dilimini de Antalya Valiliği'ne gönderdik. Şu anda proje çalışmalarına devam ediyor. Yıl bitmeden ihalesini gerçekleştirip, temelini atacağız. Gençlik merkezleri projelerinin temelini atacağız. Antalya'ya 300 milyon lira artı KDV, yani 350 milyon liranın üzerindeki yatırımı yapacağız. Bunlar hayalden eyleme geçiyor. Kısa bir süre içinde bunların tamamını bitireceğiz" görüşlerine yer verdi.
TENCERE TAVA CEVABI
Hayata geçirecekleri projelerin maketlerini eliyle davetlilere gösteren bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Elbirliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluşunun 100. yılında dünyanın en kuvvetli 10 ülkesinden biri haline getirmeye gayret ediyoruz. Elbette iddia bu kadar büyük olunca yola çıkan engeller de olacaktır. Ama taş atmadan, kafa göz yarmadan engelleri gerektiğinde aşarak, gerektiğinde kaldırıp bir kenara koyarak, gerektiğinde üzerinden atlayarak her bir engeli tek tek aşacağız. Biz burada konuşurken bu coşkuyu yaşarken, muhtemelen sıcağın altında kalmamak için buraya gelemeyen ama pencere ve balkonlarından tencere ve tavalarıyla coşkumuza ortak olan hemşerilerimize de yürükten teşekkür ediyorum. Kendilerini ben de buradan alkışlıyorum. Pencere ve balkondan tencere ve tavalarıyla yaptıkları bu sevgi gösterilerini bizler hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah açılış merasiminde de pencere ve balkonlarında olurlar, coşkumuza tencere ve tavalarıyla katılırlar."
Bakan Kılıç, son olarak, ihale şartnamesine göre 800 günde bitirilmesi planlanan stadyumun 2014 yılı sonunda tamamlanacağı müjdesini verdi.
Medicalpark Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer üzerinde Suat Kılıç yazan Antalyaspor formasını Bakan Kılıç'a hediye etti.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise turizmde ve tarımda pek çok ilden ileri olan Antalya'nın spor anlamında da daha iyiye gittiğini söyledi. Sporun aynı zamanda turizm öğesi olduğunu anlatan Vali Öztürk, "Bu tesis tamamlandığında binlerce seyirci tarafından dolup taşmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan müşterek çalışmalar sonucunda 20 adet stadyumun yapılmasına karar verilen 11 stadyumun inşaatının devam ettiğini söyledi. İhale ve hazırlık aşamasında olan 8 adet stadyumun bulunduğunu aktardı.
Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve protokol üyeleri Antalya Stadyumu'nun temelini attı.
87 bin 330 metrekare, 2014 yılının ortasında bitirilmesi planlanan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nu TOKİ'nin 2012 yılı aralık ayında düzenlediği ihaleyi kazanan AKAY İnşaat yapacak. Toplam 85 bin metrekare inşaat alanına sahip stadyumun ihale şartnamesine göre 800 günde bitirilmesi planlanıyordu. Statyum Antalya ve Antalyaspor'un hizmetinde olacak.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...