İzinsiz inşaat çalışmaları elektrik kesintisi sebebi!

Düzenleyen:
İzinsiz inşaat çalışmaları elektrik kesintisi sebebi!

Ekonomi Haberleri

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce, kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmaları sebebiyle iletim hatları ve yer altı kablolarında ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada “Yaşanan bu hasarlar, iletim sisteminde önemli kısıtlar doğurmakta, arz güvenliği büyük risklerle karşılaşmakta ve zaman zaman da büyük ölçekli bölgesel elektrik kesintilerinin yaşanması, vatandaş mağduriyeti ile sonuçlanabilmektedir. Bu hasarların oluşmaması için, hem yer altı kablolarımızda hem de havai hatlarımızda gerekli uyarı işaretleri bulunmaktadır. Buna rağmen yeterli hassasiyetin gösterilmemesi, konunun yeterince önemsenmemesi gibi sebeplerle benzer olaylar sıkça yaşanmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde, kazı ve inşaat çalışmalarının başlamasından önce, koordinatları ile birlikte ilgili belediyeler veya kurumlarca teşekkülümüze bilgi verilmesi ile koordinasyonun sağlanması zaruridir” denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...