Gezi Parkı eylemcileri komiser yardımcısını bıçakladı

/ Kaynak: İHA
Gezi Parkı eylemcileri komiser yardımcısını bıçakladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana'da Gezi Parkı olaylarına müdahale ederken koluna aldığı bıçak darbesi ile yaralanan komiser yardımcısının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Adana'da Gezi Parkı olaylarına müdahale ederken koluna aldığı bıçak darbesi ile yaralanan komiser yardımcısının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Vali Hüseyin Avni Coş, "Bu olay, komiser yardımcısı Uğur Çakır'a karşı değil, Adana halkının huzuruna, kamu düzenine karşı işlenmiş bir suçtur" dedi. nbsp;Vali Coş, Adana'da 'Gezi Parkı Eylemi'ne destek vermek ve polisin 'Taksim'e müdahalesini protesto etmek için düzenlenen protesto gösterisinde çıkan olaylarda koluna aldığı bıçak darbesi ile yaralanan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Uğur Çakır'ı, tedavi gördüğü Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte Çakır'ı ziyaret eden Coş, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Vali Coş, "Emniyet kuvvetlerimiz, kanunsuz gösteri yapan bir grubu defalarca uyarmasına rağmen, dağılmayınca müdahale etmiştir. Müdahale esnasında yasal görevini yerine getiren Uğur kardeşimiz, yasadışı bir gösterici tarafından bıçaklanarak yaralanmıştır. Allah korusun, daha kötü bir yerine gelse, biraz daha gerisine gelse uzuv kaybına neden olabilecek bir şekilde yaralanabilirdi. Bu olay vesilesi ile şunu özellikle vurguluyorum; polisimiz, kamu düzenini korumak için canı ve kanı pahasına görev yapmaktadır. Ve bu olay, komiser yardımcısı Uğur Çakır'a karşı değil, Adana halkının huzuruna, kamu düzenine karşı işlenmiş bir suçtur. Milletimizin huzurunu bozmak isteyenlerin yaptığı bir çalışmadır" dedi."ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR İYİYİM"
Komiser Yardımcısı Uğur Çakır da, eylemci gruba müdahale ederken, grup içerisinde yer alan bir şahsı gözaltına almaya çalıştığını belirterek, "Gruptakilere polis olduğumu söyledikten sonra söz konusu şahsı gözaltına almak istedim. Ancak buna izin vermediler ve üzerime yürüyüp bana saldırdılar. O esnada nasıl olduğunu anlamadım ama darbe aldım. Yaralandığımı sonradan fark ettim. Şu anda herhangi bir hayati tehlikem bulunmuyor. Allah'a çok şükür şimdi iyiyim" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...