Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

80.4 milyar lira yapılandırıldı

80.4 milyar lira yapılandırıldı

Ekonomi Haberleri

Yeniden yapılandırmaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bugüne kadar, vergi dairelerimize yaklaşık 8.5 milyon başvuru aldık, 80.4 milyar lirayı yapılandırdık. Kanundan 6 milyon vatandaşımız yararlandı" dedi.

Yeniden yapılandırma kanunu ile ilgili gelinen noktayı paylaşan Ağbal, 6736 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu'nun 19 Ağustos 2016'da yürürlüğe girerek kasım ayında da müracaatları alınıp ilk tahsilatlarının yapıldığını söyledi. Ağbal, ödemeler için son 3 güne girildiğini hatırlatarak, vatandaşların borçlarını ödemelerinin kendi menfaatleri için son derece önemli olduğunu vurguladı. Ağbal, "Eğer vatandaşlarımız ödeme yapacak olurlarsa söz konusu borçlara ilişkin yıllık yüzde 16.80 olarak uygulanan gecikme zammı yerine yıllık yüzde 3-4 oranında bir faiz ödeyerek borçlarından kurtulabilecekler" diye konuştu. Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında bugüne kadar yaklaşık 21 milyar lira tahsilat yapıldığını, 6736 sayılı Kanun kapsamında trafik para cezalarını yapılandırmak için de 1.3 milyon kişinin başvurduğunu, 1.4 milyar liralık tutarın yapılandırıldığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...