Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump: Pyongyang yönetimi Çin'e saygısızlık yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump: Pyongyang yönetimi Çin'e saygısızlık yapıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Donald Trump, dün yeni bir balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'yi, "Komşusu Çin'e büyük saygısızlık yapmakla" suçlayan bir açıklama yaptı.

Trump, sosyal medya hesabı Twitterdan, dünkü balistik füze denemesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Kuzey Kore yönetimi, yeni bir balistik füze fırlatarak komşusu Çin'e büyük bir saygısızlık göstermiştir ancak Çin elinden geleni yapıyor." yorumunu yapan Trump, özellikle Pekin'in Kuzey Kore'yi "dizginlemek" için gayret gösterdiğine dikkati çekti.

Kuzey Kore'nin dün bir kez daha balistik füze denemesi yaptığı bildirilmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Scud türü olduğu sanılan kısa menzilli füzenin Wonsan bölgesinin doğusundan yerel saatle 5.39'da fırlatıldığını, füzenin 450 kilometre kat ettikten sonra Japonya açıklarında denize düştüğünü açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Trump'ın konuyla ilgili bilgilendirildiğini ve ABD yönetiminin füze denemelerini yakından takip ettiğini belirtmişti.

Füze, Kuzey Kore'nin son 3 haftada üçüncü, yıl başından bu yana da dokuzuncu denemesi olmuştu. Kuzey Kore, son olarak 21 Mayıs'ta orta menzilli Pukguksong-2 füzesini fırlatmıştı.

Birleşmiş Milletler, nükleer silah geliştirme programına sahip Pyongyang yönetimine balistik füze teknolojisi geliştirmeyi ve kullanmayı yasaklamıştı. Pyongyang yönetimi, yasağa ve uygulanan yaptırımlara karşın füze denemelerini sürdürüyor. Kuzey Kore'de Sovyetler Birliği döneminden kalma çok sayıda kısa menzilli Scud füzesi bulunduğu sanılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...