Angela Merkel Türkiye'yi hedef aldı

/ Kaynak: İHA
Angela Merkel Türkiye'yi hedef aldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğine karşı çıktığı hükümet programı kabul edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in nbsp;Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğine karşı çıktığı ve 2013- 2017 tarihleri arasında partinin hedeflerini içeren nbsp;hükümet programı, nbsp;Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi yönetim kurulunda nbsp;kabul edildi. nbsp;128 sayfadan oluşan Merkel'in hükümet programında Türkiye için "Türkiye ile ilişkileri yeni bir düzeye taşımak" ismiyle özel başlık bulunuyor. nbsp;Programda şu ifadeler yer alıyor: "Türkiye'nin stratejik ve ekonomik olarak Avrupa için önemini görüyoruz. Türkiye ve Almanya'daki insanlar arasında çok yönlü ilişkiler var. Bu nedenle Türkiye ve AB ilişkilerini derinleştirmek istiyoruz. Yakın bir işbirliği hem AB'deki hem de Türkiye'deki insanların çıkarınadır. Türkiye ve AB arasında mümkün olduğu kadar yakın işbirliği ve dış ve güvenlik politikasında ise stratejik işbirliği istiyoruz. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini reddediyoruz. Çünkü Türkiye üyelik şartlarına sahip değil. Ülkenin büyüklüğü ve ekonomik yapısı AB'ye ağır gelecektir." nbsp;Başbakan Merkel, bu zamana kadar ısrar ettiği "imtiyazlı ortaklık" fikrinden de vazgeçip ilişkileri stratejik işbirliği kapsamında geliştirmek istiyor. 22 Eylül 2013 tarihinde federal seçim sonrası CDU'nun Sosyal Demokratlarla (SPD) büyük koalisyon kurması durumunda Türkiye'nin AB üyeliği konusunda SPD'nin yaklaşımı önemli. SPD'nin karşı çıkması durumunda Merkel'in tam üyelik karşıtlığı koalisyon sözleşmesine alınmayabilir. Merkel'in partisi CDU'nun yönetim kurulunda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili Serap Güler ve Aşağı Saksonya Eski Uyum, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan da yer alıyor.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...