Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeyiz hesabı uygulamasına yoğun ilgi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Çeyiz hesabı uygulamasına yoğun ilgi

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Türk aile yapısının güçlenmesi ve maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen gençlerin evlilik öncesinde desteklenmesi için başlattığı çeyiz hesabı uygulaması büyük ilgi gördü.

Geçen yılın nisan ayında hayata geçirilen çeyiz hesabı uygulamasından faydalananların sayısı, ocakta 23 bin iken, nisanda 29 bine çıktı. Hesapta biriken tutar ise, 16 milyon liradan 32 milyona yükseldi.

3 YIL DÜZENLİ ÖDEME ŞARTI
Çeyiz hesabından yararlanmak isteyen gençlerin 3 yıl düzenli ödeme yapmaları gerekiyor. Çeyiz hesabına aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemesini düzenli yaptıklarında 4 bin 500 lirayı aşmamak kaydıyla birikimlerinin yüzde 15'i, ödemesini 5 yıl ve üzeri sürelerde yapanlara da 5 bin lirayı aşmamak kaydıyla birikimlerinin yüzde 20'si kadar devlet katkısı alacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...