Mantıku’t-Tayr ile Turan’ın eşsiz eserleri

Düzenleyen:
Mantıku’t-Tayr ile Turan’ın eşsiz eserleri

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

1994 hayatını kaybeden Ressam Selim Turan’ın eserleri uzun bir aradan sonra ilk defa şahsi bir sergiyle sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) açılan “Tez-Antitez-Sentez” başlıklı sergi, İstanbul Üniversitesindeki Selim Turan Koleksiyonu’nda yer alan eserlerden oluşuyor. Sergide, hayatının bir kısmını Paris’te geçiren Turan’ın yaklaşık 100 eseri yer alıyor. Serginin bölümleri, sanatçının tesiri altında kaldığı mutasavvıf Feridüddin Attar’ın “Mantıku’t-Tayr” kitabından iktibaslarla isimlendirilmiş. Sergide “Bu yol kaç fersah?”, “İnsan burada hâlden hâle girer”, “Biliyorsun ki kapı kapalı. Yürü o kapalı kapıya var”, “Biri diyordu ki, anahtarı kaybettim” ve “Sır denizine kavuştum, yok oldum” başlıklı kısımlar var. “Tez-Antitez-Sentez”, 13 Ağustos’a kadar SSM’de görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...