16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira destek

Düzenleyen:
16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira destek

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016’da başlattıkları ve 3 yıl sürecek olan “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında geçen yıl 15 bin kişiye 450 milyon liralık hibe kullandırdıklarını, bu yıl rakamın 483 milyon liraya çıkacağını kaydetti.

Bakan Çelik, projeden faydalanacak genç çiftçilerin listelerinin ilan edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti: Listeler 5 Haziran’a kadar  il ve ilçe müdürlüklerinde askıda kalacak. Başvuru yapan genç çiftçiler, ‘gencciftci.tarim.gov.tr’ adresinden de durumlarını öğrenebilecekler. Hibe almaya hak kazananlar, 6-13 Haziran tarihleri arasında yapacakları sözleşmelerden sonra faaliyete başlayacaklar. Hibe verilecek 16 bin 67 projenin 8 bin 375’i, büyükbaş hayvancılık alanında uygulanacak. Projeler kapsamında 165 bin 400 adet hayvan dağıtımı da gerçekleştirilecek. Bu destekteki amacımız, hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...