Kadim şerbetler kayıt altına alındı

Düzenleyen:
Kadim şerbetler kayıt altına alındı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osmanlı devrinde ilaç yerine kullanılan, buzdan kâseler içerisinde özenle servis edilen, hatta ikram şekli bile kanunnameyle tespit edilen şerbet kültürü, bir kitapla gün yüzüne çıkarıldı.

Murat Öztekin - Yemek danışmanı Nilgün Tatlı’nın kaleme aldığı ve İBB Kültür AŞ tarafından neşredilen “Geçmişten Günümüze Şerbetler” kitabı, unutulan şerbet tariflerini, şerbet yapımında kullanılan bitkilerin tarihçesini ve bu işin inceliklerini okuyucuya aktarıyor. Kitapta, Mevlâna’nın hastalara şifa verdiğini söylediği sirkencübin şerbetinden demirhindi şerbetine kadar 100 içecek yer alıyor. Osmanlıda en popüler şerbetlerin menekşe, gül, gelincik, gülhatmi ve demirhindi olduğu da eserde geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...