Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emekli maaşı ne kadar artacak

- Güncelleme:
Emekli maaşı ne kadar artacak

GÜNDEM Haberleri

Haziran ayının sonunda enflasyon farkı ve zam alacak milyonlarca emekli, maaş hesabına şimdiden başladı

Milyonlarca emekli için önemli bir döneme giriyoruz. Başta 2 milyona yakın memur emeklisi, memurlarla birlikte Temmuz ayında yüzde 3 zam alacak. Bunun yanında Haziran ayının sonunda hesap edilecek olan 6 aylık enflasyondan oluşan farklar da memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak. İlk 5 aylık enflasyondan yola çıkılarak yapılan tahminlere göre memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı almaları kesinleşti. Yaklaşık 7 milyon işçi ve Bağ- Kur emeklisi de 6 aylık enflasyonu bekliyor. Haziran sonunda belli olacak 6 aylık enflasyon oranı işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zamlarının ne kadar olacağını belirleyecek. nbsp;
Bir yandan enflasyon farkı ve zam bekleyen emekliler, yeni bir intibak düzenlemesinin de hesabını yapıyor. Özellikle 2000 yılından sonra emekli olmuş fakat maaşı çok düşük kalmış olan işçi ve Bağ-Kur emeklileri bu durumu düzeltecek intibak için yapılan çalışmaları heyecanla bekliyor. İki ayrı emekli derneğinin yürüttüğü çalışmalar ile aynı prim gün sayısında ve aynı şartlarda fakat farklı tarihlerde emekli olmuş vatandaşların maaş farklılıkları giderilecek. Düzenleme sonunda düşük maaşların yükseltilmesi gündeme gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...