Hükümet ve muhalefet zeytinlik alanlar konusunda anlaştı

Düzenleyen:
Hükümet ve muhalefet zeytinlik alanlar konusunda anlaştı

GÜNDEM Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretimi yasa tasarısındaki tartışmalı maddelerde değişiklik yapılacağını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlıklarca kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısından çıkaracaklarını bildirdi.

"CEZA ARTIYOR"
Bakan Özlü, "Ceza artıyor, kurtul yapısı değişiyor, zeytinlik sahalarının imara açılmasının önüne geçiyoruz. Zeytinlik alanları konaklama ve turistik tesis yapılamayacak.

Zeytinliklerle ilgili cezalarda 3 aya kadar olan hapis cezasını 6 aya, 2 bin TL olan para cezasını da 4 bin TL'ye çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İMARA AÇILMAYACAK"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de; "Zeytinlik alanlarının imara açılması kesinlikle söz konusu değildir." dedi.

CHP'Lİ VEKİL TARKAN'IN MESAJINI OKUDU
CHP Milletvekili Kazım Arslan komisyonda yasanın zeytinciliğin ölüm fermanı olduğunu belirtip sanatçı Tarkan'ın "Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu'nun hazinesidir, belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın." mesajını okudu.

Bakan Özlü, "Bunun Tarkan'la ne ilgisi var?" tepkisi gösterdi.

Hükümet ve muhalefet zeytinlik alanlar konusunda anlaştı

Hükümet ve muhalefet zeytinlik alanlar konusunda anlaştı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...