İftar sofralarının asırlık lezzeti

Düzenleyen:
İftar sofralarının  asırlık lezzeti

Ramazan Haberleri

Tekirdağ’ın mahallî lezzetlerinden, ustası zor bulunan, mayası nohuttan elde edilen ve hamuru diğer pidelerden farklı tutularak yapılan meşhur ramazan çöreği lezzeti ve kokusuyla iftar sofralarını süslüyor.

Tekirdağ’ın tanınan ustalarından 51 yaşındaki Ekrem Ökten “Bu ekmeğin özelliği ramazan ayında üretilmesidir. Tekirdağ yöresine ait bir gıdadır. İçinde hiçbir katkı maddesi olmayıp sadece nohut mayası eklenerek yapılan bir üründür. Ramazan çöreği deniliyor, hamuru ayrı, işlemesi ayrı, çok işçilik isteyen bir şey. Ramazan ayında, 24 saatimin en az 20 saatini ayıran biriyim bu işe” dedi. Ökten, ramazan çöreğinin ustalık gerektiren bir yiyecek olduğunu belirterek “Bunu her usta beceremez, işçiliğidir, hamurudur, nohut mayasıdır, pişirmesi, kabartması bunlar hepsi birbiriyle bağlantılı olan bir zincirdir. Bu zincirlerden biri aksadığı zaman o çörek çıkmaz. O yüzden gece gündüz ben burada başındayım” diye konuştu.  Çöreklerin satışını yapan İsmail Kırbaç ise, iftara saatler varken satışa başladıklarını ve tezgâhtaki ürünün dakikalar içinde tükendiği için fırından sürekli takviye yapıldığını belirterek “Bayramdan sonra arasan bulamazsın, ramazana özel bir ürün” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...