Lavrov haberimizi doğruladı: YPG ile DEAŞ anlaşma yaptı

Düzenleyen:
Lavrov haberimizi doğruladı: YPG ile DEAŞ anlaşma yaptı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gazetemizin kamuoyuna duyurduğu “ABD’nin DEAŞ’la masaya oturdu” haberine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan doğrulama geldi. Lavrov, DEAŞ’ın Rakka’dan çıkmak için YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile anlaştığını söyledi.

Çetiner Çetin  ANKARA

PKK’nın reddetmesine rağmen Rusya Savunma Bakanlığının bilgiyi teyit ettiğini belirten Lavrov, DEAŞ ile SDG’nin anlaştığına dair açıklamanın güvenilir verilere dayandığını ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığından bir kaynak geçtiğimiz günlerde, “PKK, DEAŞ için güneyde güvenli bir koridor açarak kentten problemsiz çıkmalarını sağlamak istedi ancak Rus Hava Kuvvetleri, bu manevrayı önlemeyi başardı” açıklamasında bulunmuştu. Son bir yıl içinde 7 kez ertelenen Rakka operasyonuna PKK-PYD ile yola devam kararı alan ABD’nin haber alma teşkilatı CIA mensubu 5 ajanın, YPG’li silahlı bir heyetle birlikte DEAŞ’ın üst düzey yetkilileri ile 10 günden buyana görüştüğü ortaya çıkmıştı. Görüşmelerde, kenti boşaltmaları istenen DEAŞ’lıların bir kısmının kenti boşalttığı öğrenilirken gelişmeyi gazetemiz duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...