Jeotermalde Türkiye’nin daha çok potansiyeli var

Düzenleyen:
Jeotermalde Türkiye’nin daha çok potansiyeli var

Ekonomi Haberleri

Dünya Bankası Jeotermal Enerji Uzmanı Thrainn Fridriksson, Türkiye’nin 2023’ten önce jeotermal enerjide hedeflediği 2 bin megavat kurulu güce ulaşabileceğini belirterek, Türkiye’nin jeotermal enerji alanında oldukça büyük bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’de jeotermal enerji santrallerine verilen elektrik alım garantisinin de yatırımcının önünü görmesini sağladığını bildiren Fridriksson, “Bu gelişmelerin hepsi jeotermal enerjinin gelişmesine olumlu katkı sağlıyor. Türkiye’nin son 10 yılda jeotermal enerjiden elektrik üretim kapasitesini artırıp dünyada ilk 7 ülke arasına girmesi tesadüf değil. Bu bir başarı öyküsüdür ve temelinde güçlü reformlar yatıyor. Diğer ülkelerle kıyaslandığında, jeotermal enerjide artan kurulu güç, üretilen elektrik ve yatırımların artması büyük bir başarıdır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...