Juncker: Türkiye AB’ye üye olacak mı bilmiyorum

Düzenleyen:
Juncker: Türkiye AB’ye üye olacak mı bilmiyorum

DÜNYA Haberleri

Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkileri değerlendiren Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, “Türkiye bir gün AB’ye üye olacak mı onu bilmiyorum” ifadesini kullandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de öğrencilerle Avrupa’nın geleceği hakkında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

“Türkiye ile üyelik görüşmelerinin şu an durdurulması görüşünde değilim” diyen Juncker, Ankara’nın reformları uygulama ve Avrupa’ya yaklaşmak için ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Juncker, “Türkiye bir gün AB’ye üye olacak mı onu bilmiyorum” diye de ekledi.

‘BU İŞİ SONLANDIRMA ZAMANI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son dönemlerde yaptığı uzun bir görüşmede idam cezasının üyelik görüşmelerinde kırmızı çizgi olduğunu söylediğini belirten Juncker, “Eğer idam cezasını geri getirirseniz bu işi sonlandırma zamanı demektir dedim” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...