PKK, çekildiği bölgeleri açıkladı

PKK, çekildiği bölgeleri açıkladı

GÜNDEM Haberleri

45 günlük süre içinde 12 bölgedeki PKK'lıların sınır dışına çıktığı 4 bölgedeki PKK'lıların da çekilmesinin devam ettiği bilgisi geldi.

PKK, 45 günlük çekilme bilançosunu açıkladı. Şırnak, Hakkâri, Van, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl ve Amanoslar boşaldı, Karadeniz, Sivas, Tokat ve Dersim'den çekilme sürüyor. nbsp;Çözüm süreci devam ederken PKK, 45 günlük çekilme sürecinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. PKK komutanlarından Bawer Dersim Türkçe açıklama yaparken ve Delal Amed Kürtçe yaptı. Dersim, "45 günde Şırnak, Hakkâri, Van, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl ve Amanoslar'daki güçlerimiz Kuzey Irak'a büyük bir hızla ulaştı. Karadeniz, Sivas, Tokat ve Dersim bölgesinden güçlerimiz de kendi alanlarından Medya Savunma Alanları'na doğru yürüyüş halinde" dedi. Süreci ağırlaştırdıkları ya da durdurdukları iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydeden Dersim, "Sürecin birinci aşamasını tamamladık. İkinci aşama için gerekli yasalanayasal adımların atılmasını bekliyoruz. Adımların atılmaması süreci sabote etmek isteyen ulusal ve uluslararası güçleri harekete geçirecektir" diye konuştu. nbsp;
nbsp;1 EYLÜL'DE ÇEKİLME TAMAM
nbsp;4 bölgedeki PKK güçlerinin geri çekilme yürüyüşünün doğa koşulları, Heron hareketliliği ve korucuların durumunun bu süreci eylül ayına kadar uzatacağı kaydedildi. Karadeniz, Sivas ve Tokat'taki Koçgiri güçlerinin de, yaklaşık 4 aylık bir zamanda ulaşabileceğini söyleyen kaynaklar; 1 Eylül Barış Günü'ne denk gelmesinin anlamlı olabileceğini söyledi. KCK davasındaki tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Dersim, Terörle Mücadele Kanunu'nun ortadan kaldırılması, Öcalan'ın daha fazla kurum, kişi ve heyetle görüşmesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Dersim, birkaç gün önce Hakkâri'de Sikorsky'ye yönelik saldırıyı araştırdıklarını ifade etti. Bu arada Türkieye'den çekilen PKK'lılar Türkiye sınırındaki geçici kamplarda moral motivasyona sahip olmaları sağlanıyor. Bu kamplarda yaklaşık bir hafta kalan PKKlılar, daha sonra kendileri için oluşturulan kalıcı kamplara doğru yola çıkıyor.
İKİ GRUP DAHA DÖNDÜ
nbsp;PKK'NIN iki grubu da Metina bölgesine ulaştı. Diyarbakır ve Bitlis-Bingöl bölgesinden gelen grup adına konuşan grup sözcüleri "Savaş dursun diye yola çıktık ve çeşitli zorluklarla da karşılaşsak da başarıyla menzilimize ulaştık" dedi. 8 Mayıs'tan beri yürüdüklerini söyleyen grup sözcüleri "Biz bu yürüyüşe inanıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...