Hyundai, 1.1 milyar liralık yatırımla İzmit'i mini oto üssü yaptı

- Güncelleme:
Hyundai, 1.1 milyar liralık yatırımla İzmit'i mini oto üssü yaptı

Ekonomi Haberleri

İzmit Fabrikası'nı büyüten Hyundai, üretim bandına i20'nin yanına i10'u da ekledi. Böylece önümüzdeki yıl 160 binden fazla araç Kocaeli'den Avrupa yollarına çıkacak.

İzmit Fabrikası'nda 1.1 milyar liralık yatırımını tamamlayan nbsp;Hyundai Assan, istihdam sayısını 2 bin 400'den 2 bin 800'e çıkartırken, i20'nin yanında i10 modelini de Avrupa pazarları için üretmeye hazırlanıyor. Düzenlenen basın toplantısında gelecek dönem planlarını açıklayan Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, "Fabrikanın pres, gövde ve montaj hatlarında yapılan büyütme çalışmalarının yanı sıra açık alanlarındaki gerekli düzenlemeler de tamamlandı. Yeni i10 modelinin üretimiyle birlikte fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 200 bin adedin üzerine çıkacak. 2014 yılında 160 bin adedin üstünde, 2015 yılında da 180 bin adet civarında aracın ihraç edilmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni i10, eylül ayı sonu itibariyle Türkiye ve bütün Avrupa için bantlardan indirilecek. Böylece fabrika, Avrupa'nın küçük otomobil üretim üssü haline gelecek" diye konuştu. Yeni yatırımla birlikte istihdamın 400 kişi artırıldığını belirten Karaarslan, "Direkt ek istihdam ise 775 olacak. Hyundai'nin yeni yatırımı için 4 adet yeni Koreli yan sanayi firması da Türkiye'de yatırım gerçekleştirdi. Kalan 2 bin kişilik yeni istihdam ise bu yeni kuruluşlar ve mevcut yani sanayi firmaları tarafından oluşturulacak. Böylece Hyundai Assan için fabrika ve yan sanayide çalışan kişi sayısı 6 bin 300 kişinin üstüne çıkmış olacak" dedi. Karaarslan, Hyundai olarak bu yıl 48-50 bin adetler civarında bir satışı hedeflediklerini bildirerek, toplam otomotiv pazarının ise yıl sonunda 790-820 bin bandında olmasını tahmin ettiklerini söyledi.
nbsp;Hyundai, 1.1 milyar liralık yatırımla İzmit'i mini oto üssü yaptı

TÜRKİYE'YE ÖZEL SANTA FE GELİYOR
Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Hyundai'nin popüler SUV modeli yeni Santa FE'nin, Türkiye için özel geliştirilen 2 litrelik dizel motor ile ay sonundan itibaren satışa sunulacağını söyledi. i20 ve Accent Blue'nun da yeni donanım ve özelliklere kavuştuğunu dile getiren Karaarslan,?1.2?ve?1.4?litrelik benzinli-dizel motorlu araçların fiyatının hazirana özel 30 bin 400 liradan başladığını ifade etti.

Yeni Corolla 52 ülkeye ihraç nbsp;edilecek
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, temmuzda Türkiye'de üretimine başlanacak olan yeni model Corolla otomobilin 52 ülkeye ihraç planının hazır olduğunu bildirdi. Mevcut fabrika yatırımına ilave olarak, sadece model değişimi ve bu modelin üretimi için yaklaşık 150 milyon euroluk ek yatırım yaptıklarını söyleyen Okutur, "Yatırımdan sonra üretim kapasitesi hemen hemen tam kapasiteye çıkmış olacak ve çoğunu ihraç edeceğiz. Bütün Avrupa ülkeleri, çevremizdeki ülkeler dediğimiz Kuzey Afrika ülkeleri dahil olmak üzere 52 ülkeye ihraç etmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu. Okutur, Türkiye'deki fabikada Verso modelinin de üretiminin yapıldığına dikkati çekerek, Corolla ile bu kapasiteyi doluya yakın bir oranda kullanmayı planladıklarını açıkladı. AA
BENZİNLİ AZ
LGP'li oto nbsp;3.5, dizel nbsp;8 kat arttı
Trafikteki benzinli otomobil sayısı son 10 yılda yaklaşık yüzde 30 civarında azalırken, aynı dönemde LPG'li otomobil sayısı 3.5 kattan fazla, dizel otomobiller yaklaşık 8 kat arttı. TÜİK verilerine göre, trafiğe kayıtlı otomobillerin yakıt cinsine göre dağılımlarında 10 yılda büyük değişiklik yaşandığı görüldü. 2004 yılında trafiğe kayıtlı 5 milyon 400 bin otomobilin, 4 milyon 62 bini yakıt olarak benzin kullanırken, otomobillerin 252 bini dizel ve 793 bin de LPG'li olarak kayıtlara geçti. Bu yılın nisan ayı sonu itibariyle ise, benzinli oto sayısı 2004 yılına göre yüzde 30 azalırken, LPG'li sayısı yüzde 360 arttı. Benzinli otomobil sayısı 4 milyon 62 binden 2 milyon 917 bine düştü, LPG'li sayısı ise 793 binden 3 milyon 658 bine yükseldi. 2004'de trafiğe kayıtlı sadece 252 bin 629 otomobil bulunurken, bu yılın nisan ayına gelindiğinde bu rakam yüzde 780 artarak 2 milyon 231 bine yükseldi. AA



nbsp;Hyundai, 1.1 milyar liralık yatırımla İzmit'i mini oto üssü yaptı

Okan Baş, 500L'nin, 1.5 metrekarelik panoramik cam tavanı, bi-color dış renk seçenekleri ve diğer donanımlarıyla dikkat çektiğini söyledi.


FIAT 500L İLK BİZİM PAZARDA
Satılmadan 190 sipariş aldı nbsp;önce Türkiye yollarına çıktı
Fiat'ın efsanevi minik modeli 500'ün, 'crossover' özellikleriyle donatılan 5 kapılı versiyonu 500L Rockstar, dünya yollarına çıkmadan önce Türkiye'de pazara sunuldu. Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, Türkiye'nin, dünyada Fiat markalı araçların en fazla satıldığı 3. ülke olduğunu, Avrupa'da ise İtalya'nın ardından en fazla Fiat markalı aracın Türkiye'de satıldığını anlattı. Fiat 500'ün, lansmanından bu yana, 5 yıl gibi kısa bir sürede dünya genelinde 1 milyon adedin üzerinde satış rakamına ulaştığına dikkat çeken Okan Baş, 500L modelinden mayıs ayında Türkiye'de 190 adetlik ön satış yaptıklarını dile getirdi. Okan Baş, yıl başında Fiat 500L için 2 bin adetlik satış hedefi koyduklarını, ancak bu hedeflerini 5 bin adete çıkartarak revize ettiklerini dile getirdi. Biri otomatik şanzımanlı olmak üzere, iki adet Multijet II dizel motor ve yenilikçi Turbo Twinair dahil, iki adet benzinli motor seçeneğiyle pazara sunulan Fiat 500L, 39.900 TL'lik başlangıç fiyatı ile dikkati çekiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...