İsteyen bağlantı hattını kendisi yapabilecek

Düzenleyen:
İsteyen bağlantı hattını  kendisi yapabilecek

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte bağlantı taleplerinin karşılanmasına ilişkin süreci tümüyle yeniden kurguladı.

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA - Resmî Gazete’de yayımlanan elektrik şebekesine bağlantı konusunu düzenleyen yönetmeliğe göre, yapım yükümlülüğü dağıtım şirketlerinde olan bağlantı hattı istenirse kullanıcının kendisi tarafından da yapılabilecek. Böyle bir durumda kullanıcı bağlantı bedeli ödemekten muaf olacak. Ayrıca elektrik bağlantısının yapılabilmesi için gerekli tesis türüne göre azami süreler getirildi. Artık meskûn mahal içinde kalan talepler için dağıtım şirketleri 5 yıla kadar uzayan süreçler veremeyecek. Meskûn mahallerde süre 2 ila 18 ay arası olarak belirlendi. Meskûn mahal dışındaki bağlantı taleplerinin karşılanmasında ise süre olarak herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Bağlantı başvurusunun inşaat ruhsatı ile yapılabilmesi noktasında da bir imkân getirildi. Bu uygulama ile yapıların bağlantısı için gerekli dağıtım tesislerinin, yapının inşası ile uyumlu bir takvime göre tesis edilmesi sağlanmış olacak. 

ÜCRET İŞİN BAŞINDA
Gereksiz dağıtım tesisi yapılmaması veya yapılacak tesislerin atıl hâle gelmemesi için bağlantı bedelleri işin başında alınacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...