Orwell’ın romanından sergiye...

Düzenleyen:
Orwell’ın romanından sergiye...

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İngiliz edebiyatçı George Orwell’ın ‘1984’ romanında, mantık kaidelerini bir kenara bırakarak, iki zıt şeye aynı anda inanmayı anlattığı “Çiftdüşün” kavramı bir sergiye ilham oldu...

Murat Öztekin - İstanbul Pera Müzesi’nde açılan “Çiftdüşün: Çiftgörü” isimli sergi, hususi koleksiyonlardan seçilen eserler üzerinden metin ve imaj arasındaki münasebeti sorguluyor. Sergi küratörü Alistair Hicks, Orwell’ın “Çiftdüşün” kavramını kişinin zihni üzerinde nasıl hâkimiyet kurulduğunu gösterebilmek için bulduğunu hatırlattı. Hicks, sanatçıların yalnızca Çiftdüşünü değil, çok sayıda çizgiyi aynı anda kullanarak bir Çokludüşünün nasıl geliştirilebileceğini gösterdiklerini ifade etti. Sergi bu noktadan hareketle çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürüyor. Tüm dünyadan 34 sanatçının eserlerini ihtiva eden sergide; Yuri Albert, Nikita Alexeev, Aslı Çavuşoğlu, Marilá Dardot, Mónica de Miranda, Thomas Ruff, Nedko Solakov, Erdem Taşdelen gibi isimler yer alıyor. “Çiftdüşün: Çiftgörü” sergisi 6 Ağustos’a kadar Pera Müzesinde ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...