Alevilerin kutsal mekanı yıkılmayacak

Alevilerin kutsal mekanı yıkılmayacak

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Tunceli'de alevilerin kutsal mekanı Gola Çetu Parkı'nın yıkım kararı ile ilgili konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Tunceli'de alevilerin kutsal mekanı Gola Çetu Parkı'nın yıkım kararı ile ilgili konuştu. Eroğlu, "onların kutsal ve mukaddes gördükleri alanları korumak boynumuzun borcudur" dedi. nbsp;24 TV'de Hakan Çelik'in programına konuk olan Eroğlu, Tunceli'de aleviler için kutsal sayılan Gola Çetu Parkı'nın baraj gölü sahasında olduğu için yıkılacağı iddialarıyla ilgili soruları cevapladı. "Konunun takipçisiyiz" diyen Eroğlu, "vatandaşların hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. Bazı yerlerde kutsal su diyorlar, orayı koruyoruz, park haline getiriyoruz, bakımını yapıyoruz. Bununla ilgili dsi'ye gerekli talimatı verdim. Hassasiyet olan yerleri koruma altına alıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...