Hükümet, Alevi temsilcileriyle istişare yapacak

Hükümet, Alevi temsilcileriyle istişare yapacak

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, çalışmaları Alevi temsilcileriyle istişareyle edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Alevilerin sorunlarının çözümü konusunda çalışma talimatı verdiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çalışmaları Alevi toplumunun temsilcileriyle istişareyle yapacaklarını söyledi. Başbaka Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın Alevilerin sorunları konusunda çalışma talimatını verip rapor talep ettiğini belirterek "O çerçevede, bir çalışma yürüyor. Bu çalışma nihayetinde, neler yapacağımızı kararlaştıracağız" dedi. Bozdağ, Kanal 7'de Almanya ile yaşanan sıkıntının Angela Merkel'in Türkiye'ye iç işine karışması üzerine verilen cevap olduğunu belirterek "Türk milletinin ve Türkiye devletinin onurunu korumak bizim vazifemizdir" dedi.
GEZİ OLAYLARI TESADÜFİ DEĞİL
nbsp;Gezi olayları "tesadüfi" olmadığını vurgulayan Bozdağ, "Planlı, programlı olaylardır. Bunun senaristleri, oyuncuları, yönetmenleri var. Bu oyuna sponsorlar var, bu senaryoyu yazma talimatı verenler var. Çok tarafı olan bir planlı yapıyla karşı karşıyayız" diye konuştu. Bütün derdin siyasal iktidarı götürmek olduğunu kaydeden Bozdağ, "Çok planlı, sermayesi, faiz lobisi, alkol lobisi bir takım illegal örgütler, bir takım terör örgütleri, uluslararası ayak, medya, siyaset, hepsine baktığınızda Cumhuriyet Mitingleri'ndemeydanda olanların hepsi orada" ifadesini kullandı. Olaylarda amaçlanan hedefin Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını önlemek olduğunu ifade eden Bozbağ, "Büyük bir planlı bir aklın olduğunu düşünüyorum" dedi. Bozdağ, son olaylarda Almanya'nın bir etkisi olduğunu kaydetti. Alevilere yönelik çalışmalara ilişkin soru üzerine Bozdağ, Alevi çalıştaylarını anımsatarakz, şunları anlattı:
MESELE UZATMADAN ÇÖZÜLECEK
nbsp;"Çalıştaylarda pek çok konu müzakere edildi ve ortaya ciddi bir rapor çıktı. Hem o rapordan istifade ederek hem de bundan sonraki süreçte ne tür adımlar atabilirize ilişkin de bir çalışma yürüyor. Bu çalışma da bittikten ve geniş çaplı müzakereden sonra buna dair kararı vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda sayın Başbakanımız bizlere çalışma talimatını verdiler ve bir rapor talep ettiler. O çerçevede bir çalışma yürüyor." Tüm çalışmaları Alevi toplumunun temsilcileriyle istişare ederek gerçekleştireceklerini söyleyen Bozdağ, meseleyi uzatmayı, zamana yaymayı değil sorununun çözümü için kalıcı adımlar atmada kararlı olduklarını ifade etti.
28 ŞUBATIN SİVİL YAPISININ PSİKOLOJİK HAREKATI VAR
nbsp;Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Ortalıkta 28 Şubat havası" olup olmadığına yönelik soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "28 Şubatın sivil yapısını hayata geçirmek isteyen bir psikolojik harekat var. Böyle bir iklim yaratmak isteyen planlı bir çalışma var. Ama bu iklimi yaratmaları mümkün değil. Çünkü halk çok değişti. Onlar hala 68, 78 model. İkincisi de bütün dünyanın hayranlığını kazanmış milletinin lideri Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Başbakanıdır. Onların Tayyip Bey'i hesap etmeden yaptıkları her iş, boşa çıkacaktır. O zaman geriye duran, aman nolur diyen bir yapı vardı, şimdi öyle değil. Milli iradeye karşı saygısızlık yapanların karşısında duran bir irade var boşuna rüya görüyorlar." (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...