Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKA'dan Brezilyalı çocuklara spor malzemesi desteği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA'dan Brezilyalı çocuklara spor malzemesi desteği

GÜNDEM Haberleri  / AA

Brezilya'nın, Kolombiya sınırında bulunan Tabatinga kentinde bir okula TİKA çalışanları tarafından teslim edilen yardımlarda, forma, ayakkabı, direnç paraşütü gibi antrenman malzemeleri bulunuyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), sosyal projelere destek çerçevesinde Brezilya'nın Kolombiya sınırında yer alan Tabatinga kentine, sportif malzeme yardımında bulundu. 

TİKA Bogota Koordinasyon ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke sınırında, çocukların da alet edildiği yasa dışı ticaret ve uyuşturucu trafiğinin yaşandığı Tabatinga'daki bir spor okuluna, kalkınma ve barış sürecine destek amacıyla ilk yardım malzemesinin yanı sıra forma, ayakkabı, direnç paraşütü gibi futbol malzemesi desteği sağlandı.

Okul yöneticileri ve STK temsilcileri, TİKA çalışanları tarafından teslim edilen yardımlardan ötürü, Türkiye'ye teşekkür ederken, çocukların bu formalarla çıkacakları her maçta daha iyi bir gelecek için kendilerine başka bir kıtadan ulaştırılan yardımları hatırlayacaklarını ifade etti.

Teslim töreninin ardından "Futebol Pela Paz" (Barış İçin Futbol) takımının oyuncuları yeni formaları ve ayakkabılarıyla ilk antrenmanına çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...