Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeterince sahip çıkmadık

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeterince sahip çıkmadık

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni'ninde yaptığı konuşmada "Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların ona ve dine yeterince sahip çıkamamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Bu zilletten kurtuluş yolu dinimiz İslamla aramızdaki rabıtayı kuvvetlendirmek geçiyor. " ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Sempozyuma tebliğ, değerlendirmeleriyle katkı verecek olan tüm hocalarımıza, sanatçılarımıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.Peygamber efendimizin aleyhisselatı vesselam güzel ahlakını anlatan davranışlar dünyanın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığı ile ifade ediyoruz. Ashabının görmeye doyamadığı peygamber sevgisini en güzel hiyleler yazıyor. İlk hilyeyi yazan Hz. Ali (R.A)'dan bugüne pek çok sanat ve gönül sultanı olmuştur. Hilyeler sadece yazılmakla kalınmadı.

MARUZ KALDIĞIMIZ SIKINTILARIN SEBEBİ...

Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların ona ve dine yeterince sahip çıkamamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Bu zilletten kurtuluş yolu dinimiz İslamla aramızdaki rabıtayı kuvvetlendirmek geçiyor. Onun cemalini ve amelini vücudumuza ve ruhumuzun her zerresine nakşettikçe dinimize olan muhabbetimizin artacağına inanıyorum. Rabbimizin "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktır. O bakımdan bu hassasiyet çok önemli. Öyleyse onun yolunda attığımız her adım bizim için şereflerin en büyüğü, en yücesidir.

BİZİM GÖREVİMİZ ONUN YOLUNDAN GİTMEK

Bizim görevimiz onun yolundan gitmek sürekli onu tekrarlamaktır. Hangi manasına olursa olsun peygamber efendimizi tekrarlamak, aldığımız nefesleri tekrarlamaktan bin kat daha azizdir. Sanat yoluyla, hilyeler ve hatlar vasıtasıyla onu tekrarlamak hiç şüphesiz bu tekrarların en zarifidir, en şıkıdır. Sanatçılarımızı özelikle tebrik ediyorum. Üstad ne diyor, sanat Allah'ı aramak için vardır. Burada bir incelik yatıyor. Bu tür etkinlikler vesilesiyle tüm dallarıyla sanatın ruhumuzu okşayan kah sukunete erdiren kah coşturan etkisine şahitlik etmekten biz de memnuniyet duruyoruz.

Son yıllarda ülkemizde hat, hilye ve tezhib gibi sanatlara oan ilginin artmasından mutluyum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...