Barzani, Putin ve Lavrov ile görüştü

Düzenleyen:
Barzani, Putin ve Lavrov ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, St. Petersburg Ekonomik Forumu kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğü bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in forum kapsamında Barzani ile  kısa bir görüşme yaparak, Rus enerji şirketi Rosneft ile IKBY arasındaki iş  birliğini ele aldığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Lavrov ve  Barzani'nin görüşmesinde, enerji alanı başta olmak üzere ekonomik ilişkilerin  durumu ve Rus firmalarıyla yürütülen projelerin değerlendirildiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Irak ve Suriye'deki son gelişmeler ve terör örgütü  DEAŞ ile mücadele konularının gündeme geldiği kaydedildi.

Enerji şirketi Rosneft'ten yapılan açıklamada, IKBY ile enerji  kaynaklarının keşfi ve üretimi alanlarında iş birliğinin genişletilmesini öngören  bazı anlaşmalar imzalandığı duyuruldu.

  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...