Takımı uğruna en çok Türkler para harcıyor

Düzenleyen:
Takımı uğruna en çok Türkler para harcıyor

Ekonomi Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorlarından Mastercard 16 Avrupa ülkesinde toplam 10 bin 500 futbolsever ile yaptığı “12. Adam” araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

İlginç sonuçların açıklandığı araştırmaya göre, takımının bir maçı için en fazla parayı harcayan futbolseverler Türkler oldu. Türkler, tuttukları takımın bir maçını izlemek için bugüne kadar ortalama en fazla 2.800 TL harcadıklarını belirtirken; bu alanda en cimri taraftarlar, 705 TL ile Çekler oldu. Araştırmada, futbolseverlerin çoğunlukla 10 yaşına gelmeden tuttukları takımı belirledikleri de ortaya çıktı. Türklerde ise yaş ortalaması, 13… Takım tutmada, taraftarların doğdukları şehrin kulübü olması ve çocukluklarında bir takımın başarısı etkili oluyor. Araştırma sonucuna göre Avrupa’nın en tutkulu taraftarları İngilizler çıktı. 10 taraftardan 1’i, takımı Şampiyonlar Ligi Finali’ne kaldığı takdirde, balayını erteleyebileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...