TÜSİAD'ın adı bile yetti, bin dönümlük arazi doldu

- Güncelleme:
TÜSİAD'ın adı bile yetti, bin dönümlük arazi doldu

Ekonomi Haberleri

TÜSİAD'ın yarın Cizre'de yapacağı toplantı sürpriz yatırımların açıklanmasına sahne olacakken öncesinde Cizre OSB'de bin dönümlük arazi doldu.

TÜSİAD'ın Cizre'de yapacağı toplantının adı bile yetti. Toplantının ekonomik yansımaları bölgede görülmeye başladı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, "Cizre'de şimdiden 1000 dönümlük organize sanayi bölgesi alanı doldu" derken
; Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı "TÜSİAD'ın toplantısı şimdiden sonuçlarını vermeye başladı. 5 yıldızlı otel projemiz vardı. Toplantı haberinden sonra süreç hızlandı, projeyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. nbsp;TÜSİAD, Güneydoğu çıkarmasına Cizre'den başlıyor. Yarın Cizre'de yapılacak toplantıya TÜSİAD'ın ağır topları katılacak. Toplantının açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça yapacak. Toplantı kapsamında TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan'ın yapacağı sunumun yanı sıra bir de panel düzenlenecek.
nbsp;Toplantının en önemli ayağını ise, işadamlarının bölgeye yönelik yeni yatırım kararları oluşturacak. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, geçen günlerde SÜTAŞ olarak Bingöl'e 30 milyon euro yatırım yapacaklarını ve bin kişiyi istihdam edeceklerini açıklamıştı. Aslen Cizreli olan ve TÜSİAD yönetimine geçen yıl giren işadamı Tarkan Kadooğlu'nun da bölgeye yönelik projelerini yarın açıklaması bekleniyor. TÜSİAD'ın Cizre toplantısıyla "Çözüm süreci başarılıdır, artık biz yolumuza bakıyoruz ve Türkiye 'nin dört bir yanına aynı mesafede yaklaşıyoruz" mesajını vereceği belirtilirken, birçok grubun da bu toplantıda açıklayacağı yatırım kararlarıyla bölgeye olan desteğini göstereceği ifade ediliyor. nbsp;
nbsp;Bu gelişi tüm bölge dört gözle bekliyor nbsp;
nbsp;TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu da, toplantının tüm bölgede heyecanla beklendiğini belirtirken; "Çözüm süreciyle ilgili çok önemli bir aşamadayız. Bölgeye yapılacak yatırımlarla ilgili önemli bir adım olacak. Toplantı haberinden sonra dahi Cizre'deki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bin dönümlük arazi doldu" diye konuştu. Kadooğlu, kendisinin yatırım kararı olup olmayacağı sorusuna ise "Hayırlı olsun" yanıtını vermekle yetindi.
nbsp;Sabancı'dan Boyner'e herkese çağrımızdır
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı da toplantıdan çok umutlu olduklarını söyledi. "Sabancı'dan Boyner'e kadar, turizmden tekstile kadar kim hangi alanda yatırım yapacaksa biz elimizden geleni yapmaya hazırız" diyen Çağlı, "Dört gözle bu toplantıyı bekliyoruz. Cizre bir marka şehir olacak. Bu toplantı da bunun göstergelerinden biri" ifadelerini kullandı, TÜSİAD toplantısının sonuçlarını görmeye başladıklarını kaydeden Çağlı, "Bizim 5 yıldızlı bir otel projemiz vardı. Toplantının duyulmasıyla birlikte süreç hızlandı. Görüşmelerimiz var, sanırım bilinen bir marka bünyesinde olacak otel. Ümit ediyorum ki TÜSİAD toplantısından sonra süreç netleşecek" diye konuştu. nbsp;(Radikal)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...