Ustaya başarı teşviki

Düzenleyen:
Ustaya başarı teşviki

Ekonomi Haberleri

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme hizmeti kapsamında belge alma zorunluluğu bulunan mesleklerin sayısı artırılarak, sınav için alınan ücretin iadesi uygulaması da 2020 yılına kadar uzatıldı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Bu kapsamda bugüne kadar 115 bin 800 kişiye 74 milyon lira ücret iadesi yapılırken, uygulamayla birlikte bu rakamın 220 milyon lira tutarına ulaşması bekleniyor. Mevcut uygulamada riskli meslek gruplarının iki tane sertifika alması gerekiyor. Sınavda 50 lirası başvuru ücreti olmak üzere belgeler için ortalama 800 lira talep ediliyor. Sınavın ikisinden de başarılı olanlar ile yüzde 40 engelli olanlara ücretleri daha sonra iade ediliyor. Ayrıca işsizlik fonundan maaş alanların ücreti geri ödeniyor. Yeni düzenlemeyle birlikte mesleki yeterlilik belgesi ücret iadesi uygulaması 2020 yılına kadar uzatıldı. Düzenlemeyle 48 meslekte uygulamaya geçen zorunlu mesleki yeterlilik belgesinin 115’e çıkarılması, belge alan kişi sayısının da 350 bine ulaşması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...