Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hem akıllı hem de en çevreci köy

Düzenleyen:
Hem akıllı hem de en çevreci köy

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye ve TABİT ortaklığında Aydın’da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy, çevre dostu uygulamalarıyla Türkiye’ye model oldu.

Vodafone Akıllı Köy’de kurulan ilaçlama ünitesi ile ilaçlamanın çevreye olan olumsuz etkileri en aza indirgenip sağlıklı gıdaya ulaşılmasında sürdürülebilirlik sağlanıyor. Vodafone Akıllı Köy’de tarımsal erken uyarı sistemlerinden de yararlanılıyor. Bu sistemlerde kullanılan özel yazılımlar sayesinde sahaya gitme ihtiyacı duyulmadan hastalık ve zararlılar hakkında önceden haber alınarak gereksiz ilaçlamanın önüne geçiyor. Akıllı Sulama Otomasyonu ile de sulama işlemleri cep telefonu üzerinden tek tuşla istenilen gün ve saatte uzaktan yönetilip takip edilirken, gerektiği zaman gerektiği miktarda sulama ve gübreleme yapılarak tarımsal üretimde denge sağlanıyor. Bu şekilde yüzde 20 su tasarrufu, bitkisel üretim maliyetlerinde yüzde 15 tasarruf ve verimlilikte yüzde 30’a varan artış hedefleniyor. Ayrıca çiftçiler zirai ilaç ve gübre kullanımı ve yönetimi, su bilinci ve yönetimi, anız yakmanın çevreye zararları gibi konularda düzenli olarak bilgilendiriliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...