Bin İhlâs okuyan cennetteki yerini görmeden ölmez

Düzenleyen:
Bin İhlâs okuyan cennetteki yerini görmeden ölmez

Ramazan Haberleri

Birisi fakirlikten ve geçim sıkıntısından Peygamberimize şikâyette bulundu. Peygamber efendimiz ona; “Evine girdiğin vakit, kimse varsa selâm ver, kimse yoksa kendine selâm ver ve bir defa İhlâs sûresini oku!” buyurdu.

Birisi fakirlikten ve geçim sıkıntısından Peygamberimize şikâyette bulundu. Peygamber efendimiz ona; “Evine girdiğin vakit, kimse varsa selâm ver, kimse yoksa kendine selâm ver ve bir defa İhlâs sûresini oku!” buyurdu. O kimse Peygamber efendimizin bu emirlerini yaptı. Allahü teâlâ ona öyle bol rızık verdi ki, komşularına dağıtmaya başladı. 
Yine hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: 
“Her kim İhlâs sûresini 12 defa okursa, Allahü teâlâ onun için Cennette 12 köşk bina eder. Hafaza melekleri birbirlerine derler ki: ‘Haydin yürüyün gidelim de kardeşimizin köşklerine bakalım’” 
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: 
“Kim sabah namazından sonra, İhlâs sûresini on bir defa okursa, o gün kendisine bir günâh gelip bulaşmaz. Şeytan gayret etse de korunmuş olur.” 
“Kabristandan geçerken, on bir ihlâs okuyup, imânla vefat etmiş mevtâların ruhlarına hediye eden kimseye, oradaki ölülerin sayısı kadar sevap verilir.” 
“Kim bin defa İhlâs sûresini okursa, Cennetteki makamını görmeden vefat etmez.” 
“Üç şey kendisinde bulunan kimse, Cennete dilediği kapıdan girecektir. Kul hakkını ödeyen, her namazdan sonra on bir defa İhlâs sûresini okuyan, katilini affederek ölen.”

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...