Ekonomik sıçrama dönemi

Düzenleyen:
Ekonomik sıçrama dönemi

Ekonomi Haberleri

İhracat hızla artıyor. Doların ateşi söndü, Borsa 100 bine dayandı. Enflasyon, faiz, işsizlikte düşüş yakın, hedef ekonomide ilk 10’a girmek.

Türkiye’de 16 Nisan’da yapılan referandumun ardından siyasi belirsizlik bitti, gündem ekonomi oldu. Rakamlarda hissedilir derecede iyileşme yaşanıyor. KGF desteği, yapılandırma, hibeler ve sosyal yardımları devreye alan Hükûmet, daha önce dünyada görülmemiş formülle piyasada para sıkıntısını azalttı. İşsizlik ve enflasyon düşmeye başladı, ihracat artıyor. Doların ateşi söndü, borsa 100 bine dayandı. Yeni reformlarla Türkiye, en büyük ilk 10 ülke arasına girecek.

İŞSİZLİK AZALIYOR
1,2 MİLYON kişi iş buldu

∂ 15 Temmuz sürecinin ardından işsizlik yüzde 13’e yaklaşarak son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında istihdam seferberliğini başlattı. Erdoğan’ın patronlara yaptığı çağrı meyvelerini verdi. Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, “İstihdam seferberliği ve onun beraberinde getirdiği artılarla beraber, 5 aylık dönemde 1 milyon 170 bin civarında istihdamın oluştuğunu görüyoruz” dedi. Yıl sonuna kadar seferberlikte, 2 milyon istihdama ulaşılacak.



İHRACAT ARTIYOR
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...