'Almanya’da terör örgütleri cirit atıyor'

Düzenleyen:
'Almanya’da terör örgütleri cirit atıyor'

POLİTİKA Haberleri

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Yeneroğlu “Almanya’nın hazırladığı raporlara göre her gün 100’e yakın PKK militanı Almanya’dan Türkiye’ye gidip terör eylemlerine katılıyor. Böyle dostluk olur mu?” dedi

Almanya’nın Köln şehrinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) iftar programı düzenledi. Programa siyasetçiler, bürokratlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu buradaki konuşmasında, Alman milletvekillerinin Adana İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerini ziyaretine Türkiye’nin izin vermemesini değerlendirdi. Meselenin, Almanya’nın PKK terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri almamasından kaynaklandığı belirten Yeneroğlu, PKK’nın Almanya’da yasaklı olmasına rağmen rahatça hareket edebildiğini ifade etti.

1993’TE YASAKLANDI
PKK’nın Almanya’da 1993 yılında yasaklanmasına rağmen bunun uygulanmadığına dikkati çeken Yeneroğlu, “Almanya İçişleri Bakanı iki ay önce bir genelge gönderdi ve dedi ki ‘yasağı biraz daha somutlaştırdık. Bundan sonra ciddi davranacağız.’ Yani şimdiye kadar yasağı uygulamadıklarını itiraf ettiler. Almanya’da her ortamda terör örgütü cirit atıyor. Bundan iki ay önce Frankfurt’ta onların paravan örgütü gösteri yapıyor. NAVDEM adında resmî olan bir paravan örgüt. Bunu ben söylemiyorum; Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında bunlar uzun ve ayrıntılı bir şekilde yazıyor. Yine Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında her gün 100’e yakın militanın Türkiye’ye gidip Türkiye’deki terör eylemlerine katıldığı ifade ediliyor. Böyle ortaklık, böyle dostluk olabilir mi? Yasağı daha önce uygulamıyorlardı şu an da uygulamıyorlar” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...