Kahraman talimat verdi! Vekiller için yeni yasa yolda

Düzenleyen:
Kahraman talimat verdi! Vekiller için yeni yasa yolda

GÜNDEM Haberleri

Milletvekillerinin statüleri, protokoldeki yerleri, özlük hakları ve görev tanımları ile ilgili birçok farklı kanunda yer alan düzenlemenin tek yasada toplanması için TBMM yönetimi yeni bir adım attı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın talimatıyla, Meclis’in hukukçu bürokratlarından oluşan bir komisyon taslağı çalışmaya başladı. Yeni hazırlanacak taslakta, yeni ve eski milletvekillerinin sosyal hak ve yükümlülükleri ile ilgili diğer hususlar düzenlenecek. Hemen hemen tüm partilerin ortak görüşü olan ‘Milletvekilleri ile ilgili tüm düzenlemelerin tek yasada toplanması’ önerisi üzerinden hazırlanacak yeni taslakta, milletvekillerinin aylık ödeneklerinin tutarının, en yüksek devlet memurunun aldığı tutar kadar olması, en yüksek devlet memurunun almakta olduğu mali ve sosyal haklardan yararlanması gibi düzenlemeler yer alacak. Bu düzenlemeler, hâlen milletvekilli olanlara yönelik herhangi bir maaş artışı öngörmeyecek. Milletvekillerinin temsil niteliği bulunan programları için yaptığı giderler TBMM bütçesinden karşılanacak.             

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...