Çiftlik kurdu! Böcek üretip satıyor

Düzenleyen:
Çiftlik kurdu! Böcek üretip satıyor

YAŞAM Haberleri

Etçil hayvanlarda canlı yem olarak böcekler de kullanılıyor. Bazı böceklerin fiyatı ise oldukça yüksek. Çekirgenin tanesi 38 kuruş ila 56 kuruş, un kurdunun kilogramı 90 lira, hamam böceğinin tanesi ise 4 liradan satılıyor.

Antalya'da bir çiftlikte canlı yem ihtiyacını karşılamak için böcek üretimi yapılıyor. Bu böcekler, hem iç piyasada hem de Avrupa ülkelerinden talep görüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izniyle kurulan böcek çiftliğinde un kurdu, çekirge, cırcır ve hamam böceği gibi böcekler üretiliyor.

HAMAM BÖCEĞİ 4 LİRA

Pet shop mağazaları, tavuk çiftlikleri, akvaryumcular ve amatör balıkçılıkta canlı yem olarak kullanılan çekirgenin tanesi 38 kuruş ila 56 kuruş, un kurdunun kilogramı 90 lira, hamam böceğinin tanesi ise 4 liradan satılıyor. Böcek çiftliğinin sahibi iş adamı Selami Gökgöl, hamam böceği, un kurdu, morio kurdu ve çeşitleri, cırcır böceği başta olmak üzere 9 çeşit böcek ürettiklerini ifade etti.

Gökgöl, "Seçtiğiniz yem türleri, kalitesi, hava sirkülasyonu, kafeslerin ne denli sıklıkla temizlendiği, yaşam alanlarına yapılan müdahalenin sıklığı önemli. Bunlar hayvanın sağlığını, yaşam süresini ve canlı yem kalitesini artırmaktadır. Steril bir ortamda böcekleri yetiştiriyoruz, iyonizerler belli aralıklarda yer almakta. Ozon jeneratörleri kullanıyoruz." diye konuştu.

Çiftlik kurdu! Böcek üretip satıyor
'AVRUPA'YA ÇEKİRGE İHRACATI BAŞLIYOR'

Haftada beş, on kilogram un kurdu satıldığını dile getiren Gökgöl, en çok talebin kalsiyum ve mineral bakımında zengin olan çekirgeye geldiğini ifade etti. Gökgöl, "Ürettiğimiz böceklerin tamamı vejetaryen, steril ortamda üretiyoruz. Hamam böceğinin Madagaskar türünü 4 liradan satıyoruz. Yılda en az bin 500 tane hamam böceği satıyoruz." dedi.

Yurt dışına canlı yem ihracatına yeniden başlayacaklarına dikkati çeken Gökgöl, "Avrupa'da çalışan firmaların talebi üzerine çalışma yaptık. Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine çekirge ihraç edeceğiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...